Home Nieuws Studievertraging geneeskundestudenten door Coronavirus

Studievertraging geneeskundestudenten door Coronavirus

door Myrte Nowee

Studenten Geneeskunde aan de Radboud Universiteit (RU) lopen door de maatregelen rondom het Coronavirus studievertraging op. Doordat menselijk contact zo veel mogelijk wordt vermeden, zijn verschillende onderdelen uit de studie geannuleerd.


In een mail die maandagavond naar alle studenten Geneeskunde aan de RU werd verstuurd, werd duidelijk dat al het onderwijs met direct patiëntencontact voor de bachelorstudenten per direct stopt. Dit treft eerstejaarsstudenten die in het derde kwartaal een zorgstage van vier weken hebben, een module in het derde jaar en een deel van de klinische minoren.


Niet welkom bij spoedeisende hulp

Masterstudenten moeten zelf in de gaten houden wat de huidige situatie is bij het coschap dat ze volgen en de protocollen van de instelling waar ze werken opvolgen. Het verplichte coschap bij de spoedeisende hulp is geannuleerd en studenten die werkzaam zijn geweest op een afdeling met Corona worden tot nader orde geweigerd voor hun verdere opleidingsplekken. De RU geeft aan er naar te streven dat zij de studievertraging door deze ingrijpende maatregelen zoveel mogelijk proberen te voorkomen. 

‘Ik vind het vervelender voor hen. Voor mijzelf vrees ik minder.’

Jong en oud

Vijfdejaars Geneeskundestudent Jeroen Pijls (24) geeft aan zelf nog geen last te hebben van de maatregelen, maar wel bewust te zijn van de gevolgen. ‘Ik ga volgende maand een coschap lopen bij Geriatrie. Oudere mensen zijn minder weerbaar tegen het virus dus mijn eerste prioriteit is om geen besmettingen veroorzaken’, vertelt Pijls. ‘Ik ben me bewust van de mogelijke gezondheidsrisico’s voor mijzelf, maar door een goede gezondheid en doordat ik nog geen contact heb gehad met coronapatiënten maak ik mij daar nu geen zorgen om. Ik vind het vervelender voor hen. Voor mijzelf vrees ik minder.’

Op moment van schrijven zijn er in Nederland 321 mensen besmet met het Coronavirus. Negentig mensen worden nog getest. Ook zijn er een student aan de RU een twee medewerkers van het Radboudumc positief getest. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen