Home NieuwsRadboud Universiteit Tiende editie Roze Week in volle gang

Tiende editie Roze Week in volle gang

door Irene Wilde

Deze week organiseert homojongerenorganisatie Dito! de Roze Week. Door het versieren van de hele campus met regenboogvlaggetjes vragen zij aandacht voor de acceptatie, emancipatie en viering van LHBT’ers.

Scala aan activiteiten
De Roze Week is aan de ene kant bedoeld voor alle studenten die zelf onderdeel zijn van de LHBT-community maar hier nog moeite mee hebben. Dito! hoopt dat deze studenten zullen inzien dat zij niet de enige zijn, en dat ook zij er mogen zijn. Aan de andere kant moet deze week aan alle studenten laten zien dat ook de Radboud Universiteit een LHBT-gemeenschap heeft en Dito! wil zo de acceptatie van die gemeenschap bevorderen. Om hier aandacht voor te vragen, worden op de campus verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is de week begonnen met een Dragbingo en een karaokeborrel, vindt er op dinsdag een lezing plaats over HIV en Aids en kunnen studenten op woensdag hun danspasjes oefenen tijdens een workshop stijldansen.

Daan Janssen, voorzitter van Dito!, vertelt dat de organisatie vanwege de tiende editie extra heeft uitgepakt. ‘Dit jaar hebben we geprobeerd om iets groter te denken. We hebben er meer budget voor uitgetrokken en we hebben voor de lezingen geprobeerd om grotere namen uit te nodigen, zoals Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland. Verder blikken we vanwege het lustrum terug op de afgelopen tien jaar en kijken we vooruit naar de komende tien jaar.’

Studentenverkiezingen
Tussen alle regenboogvlaggetjes hangen deze week ook posters van de verkiezingskandidaten van asap en AKKUraatd, die strijden voor een plek in de Universitaire Studentenraad. De Roze Week valt namelijk net als vorig jaar samen met de campagneweek voor de studentenverkiezingen. Toch hoopt Janssen dat dit de aandacht niet afleidt van de Roze Week. ‘Het is inderdaad vervelend. Voordat de studentenverkiezingen vaststonden hebben wij aangegeven dat de Roze Week in deze week zou plaatsvinden. Helaas is er toch voor gekozen om ook de studentenverkiezingen in deze week te doen. Het is erg jammer, maar er is niks aan te doen, dus we gaan er het beste van maken.’

Voor iedereen die even aan het campagnegeweld wil ontsnappen, vinden er in het kader van de Roze Week nog verschillende activiteiten plaats zoals een lezing, een feest en een uitbrak-yogasessie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen