Home NieuwsRadboud Universiteit Twaalfde editie RAGweek van start

Twaalfde editie RAGweek van start

door Redactie

Een week lang feesten en eten voor het goede doel: van 20 tot en met 27 februari vindt de jaarlijkse RAGweek plaats. Afgelopen woensdag was de aftrap met een ‘Fancy Fair’ op het Erasmusplein. Studie- en studentenverenigingen organiseerden spelletjes en verkochten eten voor het goede doel. Zo konden studenten henna-tattoos laten zetten, met taart smijten of de fameuze ‘Sexy met Stijl’ RAGweek-kalender kopen met pikante foto’s van Nijmeegse studentbestuurders.

Aankomende week staat er een vol programma op de planning. Er zijn tal van borrels, veilingen, karaokes en eetfestijnen, maar voor de afwisseling is er ook een heus ‘Back 2 School’ trefbaltoernooi, georganiseerd door de Nijmeegse Studenten Sport Raad. Ook is de RAGbar weer te vinden in het CultuurCafé waar biertjes worden verkocht voor het goede doel. Uiteraard wel volgens de campusregels pas na half vier. Als klap op de vuurpijl vindt er op de laatste dag een gigantische cantus plaats in het Goffertstadion en wordt de week feestelijk afgesloten in Villa Van Schaek.

Voor de twaalfde keer organiseert Stichting RAGweek Nijmegen een week waarin het studenten aanspoort activiteiten te organiseren voor een nationaal en internationaal goed doel. Dit keer wordt er geld opgehaald voor Villa Pardoes, een organisatie die ernstige zieke kinderen en hun families een vakantie aanbiedt op een boerderij. Het internationale doel is dit jaar de Plastic Soup Foundation. Zij brengen milieuvervuiling door plastic onder de aandacht en zoeken naar duurzame oplossingen om de plastic soep op te ruimen. Begin april zal het opgehaalde bedrag bekend worden gemaakt. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen