Home Nieuws Uitslag USR-verkiezingen: 4-4

Uitslag USR-verkiezingen: 4-4

door Jochem Bodewes

Vrijdag werd de uitslag van de verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR) bekendgemaakt. AKKUraatd ontving het meeste stemmen, maar de zetelverdeling is net als de voorgaande jaren gelijk. asap en AKKUraatd krijgen beide vier plekken in de studentenvertegenwoordiging toebedeeld.

De USR-verkiezingsuitslagen zijn bepaald. AKKUraatd won met 2894 stemmen de studentenverkiezingen en op asap werd 2302 keer gestemd. Beide partijen veroveren hiermee vier zetels in de USR, waarmee de zetelverdeling voor het derde jaar achter elkaar gelijk blijft. De opkomst lag met 26,7% fors lager dan vorig jaar, toen 37,2% van de Radboudstudenten hun stem uitbracht.

AKKUraatd heeft op een haar na een vijfde zetel niet behaald. Sarah Boulehoual, lijsttrekker van AKKUraatd, is desalniettemin heel tevreden: ‘We zijn ontzettend blij met de uitslag en willen alle studenten die op ons hebben gestemd bedanken. We gaan ons keihard inzetten voor alle studenten aan de RU.’ Jasper van Ulsen, lijsttrekker van asap, is trots op zijn partij: ‘We hebben het als partij supergoed gedaan. Iedereen heeft zich ontzettend hard ingezet.’ Hij kijkt uit naar het komende jaar in de Universitaire Studentenraad: ‘Samen met de fractie van AKKUraatd gaan we een heel leuk jaar tegemoet.’

Opvallend was het hoge aantal voorkeursstemmen voor Mees van den Nieuwenhof. Hij stond als nummer 7 op de kieslijst van AKKUraatd, maar door de 448 voorkeursstemmen die hij ontving eindigde hij in de verkiezingsuitslag op nummer 4. Hij zal zijn zetel echter niet aannemen. Boulehoual: ‘Komend jaar wil hij zijn studie weer oppakken, daarom heeft hij besloten zijn zetel af te staan.’ In zijn plaats zal de oorspronkelijke nummer vier op de lijst van AKKUraatd, Jelle Verploegen, zitting nemen in de USR.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen