Home NieuwsRadboud Universiteit USR wil toegankelijker BSA

USR wil toegankelijker BSA

door Irene Wilde

Eerder deze week bracht AKKUraatd naar buiten dat het met het College van Bestuur (CvB) in gesprek wil gaan over decentrale selectie, omdat de huidige vorm van selectie ‘witte, brave meisjes’ zou bevoordelen. Vandaag maakte de Universitaire Studentenraad (USR) bekend dat het, op initiatief van AKKUraatd-lid Marek Voesenek, een plan van aanpak heeft geschreven voor een nieuwe vorm van het Bindend Studieadvies (BSA) en de begeleiding eromheen. 

De Radboud Universiteit (RU) heeft een rapportage geschreven over dit onderwerp waarin naar voren komt dat mannen, internationale studenten en etnische minderheden in het huidige systeem kwetsbare groepen vormen. Als reactie hierop wil de USR een focusverschuiving van studiepunten naar de motivatie van de student. Ook zouden studenten beter gematcht moeten worden met de opleiding en moeten studieadviseurs beter bereikbaar worden. 

‘Het uitgangspunt van deze nieuwe invulling is dat hiermee een stap in de goede richting gezet wordt voor de toegankelijkheid van het onderwijs, waarbij volledige afschaffing van het BSA het einddoel blijft’, schrijft AKKUraatd op haar website. De rapportage van de RU en de notitie van de USR worden aankomende maandag besproken in de overlegvergadering tussen het CvB en de USR.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen