Home Nieuws Vegetarische campus tijdens Week Zonder Vlees

Vegetarische campus tijdens Week Zonder Vlees

door Jochem Bodewes

In het teken van de Nationale Week Zonder Vlees bieden de campusrestaurants De Refter en Het Gerecht deze week meer vegetarische en veganistische gerechten aan. ‘In 2025 moet 80% van het aanbod standaard vegetarisch en veganistisch zijn.’


Deze week worden er in De Refter en Het Gerecht extra maaltijden zonder vlees aangeboden. Om vegetarisch eten nog meer te stimuleren, worden deze in het kader van de themaweek ook afgeprijsd en extra gepromoot. De outlet ‘Craft’ in De Refter serveert zelfs uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten. Het tijdelijk helemaal verbannen van vlees ging volgens locatiemanager Rens Janssen nog iets te ver. ‘Ons duurzaamheidsbeleid streeft naar het aanbieden van steeds meer duurzamere gerechten, maar helemaal vleesloos is geen doel. Er blijven namelijk veel mensen behoefte aan vlees hebben.’

Vega en veggies

De deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees komt voort uit een overleg tussen de Universitaire Studentenraad (USR) en Campus & Facilities, waarbij werd gekeken hoe duurzaamheid beter gepromoot zou kunnen worden. Dit is iets waar de campusfaciliteiten zelf al mee bezig zijn en waar duidelijke doelen voor zijn gesteld. De Refter heeft bijvoorbeeld als doel dat in 2025 80% van het aanbod vegetarisch en veganistisch moet zijn. Het tijdelijk aanbieden van meer vegetarische gerechten is hierbij een opstapje: ‘Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst minder vlees in het aanbod is, zal deze week zeker helpen’, aldus Janssen. ‘Gerechten die aanslaan worden daarom uiteraard opgenomen in onze menucyclus. Zo wordt ons assortiment stapsgewijs steeds duurzamer.’

Tijdens de Groene Week in juni zal duurzaam eten opnieuw worden uitgelicht door de campusrestaurants.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter