Home NieuwsRadboud Universiteit Alcohol is bad, m’kay

Alcohol is bad, m’kay

door Redactie

De RU wil het overmatige drankgebruik tijdens de introductie zoveel mogelijk ontmoedigen. Bij de training van mentoren en weekendbegeleiders wordt speciaal aandacht besteed aan verantwoord alcoholgebruik.

Drankfestijn
Traditioneel kleurt het centrum van Nijmegen tijdens de introductie geelbruin door de kots van aankomende studenten. Deze leren tijdens deze periode immers hun alcoholgrens pas echt kennen. Aan deze traditie wil de RU nu zo langzamerhand toch maar een einde maken. Vorig jaar werden twee studenten die protesteeren tegen de Campuscantus, het drankfestijn dat de universiteit jaarlijks mee organiseert, van het terrein geplukt. Dat waren nog eens tijden.

Bitterharde maatregelen
De RU blijkt een kater te hebben van deze drankjaren en wil studenten meer aansporen te matigen in hun drankgebruik. Evenals voorgaande jaren krijgen introdeelnemers onder de achtien een afwijkend polsbandje. Dit jaar zal daarnaast tijdens de Campuscantus gratis water verkrijgbaar zijn. Verder wordt er bij de trainingen van mentoren en weekendbegeleiders aandacht besteed aan verantwoord alcoholgebruik. Bovendien zal frisdrank er goedkoper zijn dan alcohol, want een cantus met frisdrank is ook heel leuk. 

Zucht. Vroeger waren het juist de mentoren die je leerden flink te zuipen.   

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter