Home NieuwsRadboud Universiteit Verbeterde wifi op de campus

Verbeterde wifi op de campus

door Redactie

De Radboud Universiteit (RU) heeft haar ICT-infrastructuur op de campus verbeterd. De glasvezelkabels zijn opnieuw aangelegd, apparatuur is vervangen en de internetcapaciteit is uitgebreid. Hierdoor moet het wifi-netwerk weer van deze tijd worden en geen ergernis meer bij studenten veroorzaken. 

Door de nieuwe aanpassingen is het glasvezelnetwerk nu bestand tegen storingen. Als een deel van het netwerk namelijk zou uitvallen door een storing, kan je langs een andere weg toch nog met het netwerk verbonden blijven. Kabels werden tijdens de graafwerkzaamheden per ongeluk doorgehakt, maar internetgebruikers merkten er niks van. Uit deze ongeplande test is gebleken dat het systeem goed werkt. Het wifi-netwerk op de campus van de RU is daarnaast volledig vervangen en de capaciteit bijna verdubbeld, waardoor het internet nu sneller is.

In juni wordt ook het Berchmanianum aangesloten op de nieuwe glasvezelinfrastructuur. De komende tijd wordt bovendien gekeken naar het internet op plekken op de campus waar veel mensen tegelijk op het internet zitten en daarnaast wordt het mobiele netwerk qua bereik verbeterd. Verder wil de RU de wifidekking buiten de RU-gebouwen op bepaalde plekken verbeteren, zodat studenten in de toekomst met mooi weer als deze week buiten kunnen werken op hun laptop zonder dat de wifi steeds wegvalt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter