Home NieuwsRadboud Universiteit Verkiezingsprogramma AKKUraatd bekend

Verkiezingsprogramma AKKUraatd bekend

door Redactie

Studentenpartij AKKUraatd heeft vanmiddag haar verkiezingsprogramma bekend gemaakt. 

De partij heeft het programma verdeeld in vier pijlers: Goed onderwijs, een bruisend studentenleven, een duurzame studententijd en sterke medezeggenschap.

 

Op veel punten komt de partij overeen met concurrent asap, die gisteren al diens programma bekend maakte; zoals beter Engels voor docenten, het langer open houden van de campus, het investeren in ondernemende studenten, sterkere medezeggenschap en digitalisering. Ook AKKUraatd laat weten voor een pilot flexstuderen te zijn.

Daarnaast heeft de partij ook enkele concrete punten waarin ze verschilt van asap. AKKUraatd wil dat de nieuwe supermarkt op de campus gerund zal worden door studenten. De partij pleit voor het instellen van voltijd besturen, zo is te lezen in het programma. Nog steeds wil AKKUraatd een student-lid in het College van Bestuur en wil ze voor elke faculteit een toegankelijke Career Service. 

Zoals verwacht, heeft de partij veel aandacht voor duurzaamheid: onder andere meer biologische opties voor drank en etenswaren, geen onnodig verlichte ruimtes en zoveel mogelijk groene elektriciteit op de universiteit. 

Gisteren maakte concurrent asap ook al diens lijst bekend. Eerder maakte AKKUraatd al haar verkiezingslijst en lijsttrekker bekend.   

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen