Home NieuwsRadboud Universiteit Vluchtelingen demonstreren bij de Radboud Universiteit

Vluchtelingen demonstreren bij de Radboud Universiteit

door Redactie

Tientallen vluchtelingen afkomstig van kamp Heumensoord demonstreren op het universiteitsterrein van de Radboud Universiteit bij de ingang van het Gymnasion. Naar eigen zeggen zijn ze ontevreden over de voorzieningen van het kamp.

mohamedEen van de vluchtelingen die Engels spreekt, Mohamad Shukry, vertelt dat het in het kamp erg koud is en dat de kinderen en oude mensen onder de vluchtelingen er onder lijden. ‘The camp is not good for life, it is very cold.’ Daarnaast is de afstand tussen het restaurant en de slaapplekken volgens hem te ver weg en voelen ze zich niet welkom op het kamp. ‘The manager of the camp says “If you think this is not good, you can go out.” They don’t want to have a conversation with us. We dont’t feel welcome.’

Een mogelijke reden voor de aanwezigheid van de vluchtelingen is het feit dat ze te horen kregen van immigratiedienst IND maximaal vijf maanden in het kamp te moeten blijven. 

Rond 15:00 vertrok de groep richting de refter, waar zij thee en koffie kregen. Na 16:00 moeten ze deze plek verlaten volgens een medewerker van het facilitair bedrijf. De vluchtelingen zijn rond 16:15 vertrokken. 

Het COA wilde voor alsnog geen commentaar geven op de demonstratie.    

ANS bekeek kamp Heumensoord van binnen, voordat de vluchtelingen arriveerden en maakte toen een overzicht van de voorzieningen. 

spandoek

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen