Home NieuwsRadboud Universiteit Uitleg CvB over niet realiseren oefenruimtes cultuurcentrum

Uitleg CvB over niet realiseren oefenruimtes cultuurcentrum

door Redactie

Het College van Bestuur (CvB) heeft gereageerd op haar besluit over het voorlopig niet realiseren van de oefen- en repetitieruimtes bij het toekomstige cultuurcentrum.

In een brief van het CvB aan de Universitaire Studentenraad (USR) staat dat het college de ruimtes niet wil realiseren, onder meer vanwege de hoge investeringskosten. Deze komen uit op 1,9 miljoen euro. Daarnaast blijkt dat er in de jaarlijkse exploitatie van deze ruimtes een structureel tekort blijft van 130 duizend euro. 

Het CvB vertelt verder in de brief dat het ‘hecht aan culturele voorzieningen voor studentenorganisaties en investeert daarom in de realisatie van een multifunctionele theaterzaal en een buitenpodium.’ Volgens het CvB moet de Radboud Universiteit (RU) wel kritisch blijven over waar geld in wordt geïnvesteerd en wat de investering voor de bedrijfsvoering op de lange termijn betekent. Daarom vindt het college een investering met een structureel tekort op dit moment niet verantwoord. 

Cultuurkoepel CHECK is het niet eens met de beslissing van het CvB. Zonder de repetie- en oefenruimtes is het geen cultuurcentrum, vindt CHECK. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU, vindt dat je nog steeds kan spreken van een cultuurcentrum. ‘Het theater en het buitenpodium worden nog steeds gerealiseerd. Het CvB heeft gekeken naar de kosten van het cultuurcentrum in het Gymnasion en daarin werden op dit moment de oefen- en repetitieruimtes te duur bevonden.’ Of de ruimtes in de toekomst nog worden verwezenlijkt, is nog onbekend.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen