Home NieuwsRadboud Universiteit Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator

Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator

door Redactie

VVD-senator Loek Hermans heeft per direct zijn zetel in de Eerste Kamer opgegeven. Hermans is ook voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit, de stichting waar de Radboud Universiteit en het Radboudumc onder vallen.

Martijn Gerritsen, woordvoeder van de RU, zegt dat het niet bekend is of het nieuws ook gevolgen heeft voor het voorzitterschap van Hermans van de SKU. ‘Het SKU zal waarschijnlijk met mij hierover contact opnemen, ik kan daar op dit moment verder nog niets over zeggen.’

Aanleiding voor zijn besluit om als senator op te stappen, is de uitspraak van de Ondernemingskamer over zijn leiding bij thuiszorgbedrijf Meavita. Vandaag stelden verschillende rechters vast dat de top van het bedrijf zich schuldig maakte aan wanbeleid. Hermans had bij Meavita de leiding over de raad van commissarissen. Hermans wordt ervan beschuldigd de raad van commissarissen ten onrechte niet volledig geïnformeerd hebben over de bestaande problemen bij het bedrijf.

Loek Hermans is sinds 2008 de voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit (SKU). Dit bestuur ‘houdt toezicht op en adviseert het college van bestuur van de Radboud Universiteit en de raad van bestuur van het Radboud universitair medisch centrum over het door het college, respectievelijk de raad te voeren beleid.’ Loek Hermans is bij wijze van spreken de opperbaas van de RU, maar wordt nu dus bekritiseerd om wanbeleid. Het voorzitterschap van de SKU is niet de enige bijbaan van Hermans. Op dit moment is hij daarnaast ook adviseur van tandartsenverbond NMT, Koninklijke Horeca Nederland en het Luzac College en voorzitter van het Nederlands Uitgeversverbond. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen