Home NieuwsRadboud Universiteit Vorkentekort teistert Refter

Vorkentekort teistert Refter

door Redactie

De laatste tijd zijn regelmatig studenten te zien in de Refter die rondhangen bij de bestekbak, wachtend op een vork. Het restaurant kampt namelijk al enkele weken met een vorkenschaarste.

Volgens Eric Janssen, teamleider van de Refter, komt het tekort vooral doordat mensen vorken meenemen naar kantoor en ze vergeten terug te brengen. Het grootste probleem is dus niet diefstal, maar vooral vergeetachtigheid van studenten en Radboudmedewerkers. Hoewel sommige bezoekers met plastic vorken en zelfs gebaksvorkjes hebben moeten eten, is dat volgens Janssen slechts een keer nodig geweest.

In plaats daarvan heeft de Refter andere maatregelen genomen om het tekort tegen te gaan. Zo delen de caissières sinds enige tijd vorken uit bij de kassa om onnodig vorkengebruik tegen te gaan en mensen te verzekeren van een vork. Janssen benadrukt dat het gaat om tijdelijke noodoplossingen. Inmiddels zijn nieuwe vorken bijbesteld die het probleem op moeten lossen.

Volgens Janssen is de Refter niet van plan een grootschalige inzamelingsactie te houden. De verloren driepunters moeten vanzelf hun weg terug naar huis vinden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen