Home NieuwsRadboud Universiteit Week van de Creativiteit aan de RU

Week van de Creativiteit aan de RU

door Redactie

Van 23 tot en met 27 oktober is het Week van de Creativiteit op de Radboud Universiteit (RU). Tijdens deze week komen er zo’n 350 beleidsmakers, scholieren, onderzoekers en leerkrachten bijeen om met elkaar te brainstormen over creativiteit. Op deze manier kunnen ze ideeĆ«n uitwisselen en zo van elkaar leren.

Tijdens de week is er een programma met evenementen voor allerlei doelgroepen. Zo is er een activiteit voor leraren uit meerdere soorten onderwijs om ze te leren hoe ze creativiteit in hun lessen kunnen toepassen. Daarbij kunnen basisschoolleerlingen in contact komen met hun creatieve zelf in verschillende creativiteitstrainingen. Voor studenten is er niet speciaal iets georganiseerd, maar mochten ze toch interesse hebben in het onderwerp, dan kunnen zijn hun hart ophalen op de creativiteitsconferentie op maandag en dinsdag. Hier staan zowel Nederlandse als internationale sprekers, zoals Eric Rietzschel uit Groningen en David Cropley uit Adelaide, Australiƫ. Zij komen praten over hun onderzoeken gerelateerd aan dit onderwerp.

Volgens organisator Simone Ritter is creativiteit de belangrijkste vaardigheid van de 21ste eeuw. Kennis kan namelijk, in tegenstelling tot vroeger, nu overal opgezocht worden. Het draait daardoor niet meer om hoeveel je weet, maar juist om wat je ermee doet. Aan het creatief inzetten van kennis wordt echter nog te weinig aandacht besteed, zegt Ritter op de RU-website. Het initiatief is dan ook opgezet om mensen aan te sporen te reflecteren over andere, minder gangbare manieren van denken. Ook worden op deze manier verschillende wetenschappelijke disciplines samengebracht, wat kan leiden tot nieuwe netwerken. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen