Home NieuwsRadboud Universiteit Weer recordaantal studenten op de RU

Weer recordaantal studenten op de RU

door Irene Wilde

22.142 studenten hebben zich dit jaar ingeschreven voor een opleiding aan de Radboud Universiteit (RU). Nog nooit was het aantal studenten aan de RU zo groot als dit collegejaar.

Alle faculteiten zien dit jaar het aantal studenten toenemen. De Faculteit der Managementwetenschappen kent met tien procent de grootste stijging. Op de tweede plaats staat de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, gevolgd door de Radboud Docenten Academie. Zelfs de Faculteit der Letteren, die vorig jaar te maken had met een daling, heeft dit jaar meer inschrijvingen.

Ook het aantal internationale studenten is gegroeid dit jaar. Met een stijging van tien procent, heeft de RU nu 2.345 internationale studenten. Meer dan de helft van deze studenten is afkomstig uit Duitsland. Deze blijvende stijging heeft vooral te maken met de komst van meer Engelstalige bachelor studies en de verbetering van het aanmeldingsproces voor internationale studenten.

Over hoe deze aantallen zich komend jaar zullen ontwikkelen, kan de RU nog maar weinig zeggen. Dit is afhankelijk van landelijke ontwikkelingen en de nieuwe meerjarenstrategie die de RU in 2019 zal presenteren.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen