Home NieuwsRadboud Universiteit Weet wat je stemt

Weet wat je stemt

door Redactie

Vandaag is de laatste dag dat de stembussen van de studentenraadverkiezingen op de Radboud Universiteit open zijn. Ben je er nog steeds niet uit welke partij het beste bij jou past? ANS helpt je uit de brand. 

AKKUraatd
Van alle partijen maakte AKKUraatd als eerste haar kieslijst bekend. In een interview met lijsttrekker Isa Corbeek liet zij weten dat AKKUraatd graag toegankelijkheid wil uitstralen en iedere student bij de partij terecht kan. Later maakte de fractie haar verkiezingsprogramma bekend met vier belangrijke pijlers: goed onderwijs, een bruisend studentenleven, een duurzame universiteit en sterke medezeggenschap.

asap
Als tweede in de rij kwam asap met haar kieslijst, met op de bovenste plek Dennis Walraven. Wat hij meteen wilde uitdragen, was dat asap herkenbaar is voor veel studenten door de volgens hem concrete tienpuntenlijst. Twee weken voor het begin van de verkiezingen presenteerde de partij haar tien punten. Punten die onder andere uit het oog springen zijn het betalen van collegegeld per cursus en het willen investeren in ondernemende studenten.

De Vrije Student
De nieuwste partij van de drie maakte als laatste haar verkiezingslijst openbaar. Lijsttrekker Joppe Hamelijnck van De Vrije Student gaf vanaf het begin aan dat zijn partij zich vooral in wil zetten voor flexibilisering van het onderwijs aan de RU. Dat punt komt ook duidelijk terug in het verkiezingsprogramma van De Vrije Student. Waar de jongste partij zich ook hard voor maakt, is een persoonlijk studieadvies in plaats van een bindend studieadvies.

Nog steeds geen keuze kunnen maken? 
Om de lijsttrekkers klaar te stomen voor de verkiezingen organiseerde ANS het grote ANS-lijsttrekkersdebat. De studentpolitici kregen vijf stellingen voorgelegd en mochten ook elkaar een stelling voorschotelen. De stellingen waren toegespitst op onder meer duurzaamheid, digitalisering en studentondernemerschap. 

Vorig jaar onderzocht ANS de studentenverkiezingen aan de Radboud Universiteit. In hoeverre verschillen de partijen van elkaar en hebben de verkiezingen wel nut? 

Tot en met middernacht heb je nog de tijd om te stemmen op de partij die het beste bij jou past. Om je stem uit te brengen, klik hier.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen