Home NieuwsRadboud Universiteit Wil je erover praten?

Wil je erover praten?

door Julia Mars

Na de Radboud Song Contest staat er nu weer een nieuw universiteitslovend evenement voor de deur: Radboud Talks. Dinsdag werden de finalisten van de wedstrijd bekend gemaakt.

Radboud Talks, zoals de naam al doet vermoeden, is een pitch wedstrijd waarin jonge wetenschappers in drie minuten hun onderzoek presenteren voor publiek en jury. De deelnemers moeten hierbij creatieve manieren bedenken om hun presentatie vorm te geven, want saaie PowerPoint-presentaties met grafieken en schema’s mogen niet gebruikt worden.

Al is het doel van Radboud Talks om wetenschappers met uiteenlopende achtergronden aan het woord te laten, de finale heeft een duidelijk thema: geneeskunde en moleculair onderzoek. In de finale zullen arts-onderzoeker Ayla Turan, hersenonderzoeker Linda Geerlings, kaakchirurg in opleiding Julie Deferm, moleculair bioloog Marilen Benner, filosoof en pedagoog Pieter Boshuizen, arts-onderzoeker Jade Logger, biomedisch technoloog Gijs Hendriks en moleculair bioloog Annemarie Post hun onderzoek presenteren. De winnaar van de pitchwedstrijd zal naar huis gaan met een persoonlijk wetenschapscommunicatiebudget van 1000 euro, dat gebruikt kan worden om het onderzoek mee te financieren. 

De finale van Radboud Talks zal worden gehouden in LUX op maandag 16 april om 20:00 uur. Tickets kosten 5 euro per persoon.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen