Home NieuwsRadboud Universiteit Zetelverdeling USR wederom gelijk

Zetelverdeling USR wederom gelijk

door Redactie

Net als vorig jaar, hebben studentenfracties AKKUraatd en asap beide vier zetels gehaald in de verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR).

Hoewel de zetelverdeling gelijk blijft, heeft AKKUraatd met 3539 stemmen meer stemmen verzameld dan concurrent asap, die er 3330 kreeg. AKKUraatd is met deze uitslag in aanhang flink gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor (3123 in 2018). Ook asap is gegroeid al is dit in minder grote aantallen (3268 in 2018). Door de gebeurtenissen van de afgelopen weken omtrent de samenwerking in de USR, was de ontlading bij de kandidaten na het oplezen van de uitslag groot.

‘We zijn enorm blij en trots op onze fractielijst en de gestreden campagne’, vertelt Bart Zonneveld, lijsttrekker van AKKUraatd. ‘De vier-vier verdeling was natuurlijk na de afgelopen jaren wel te verwachten, maar het is mooi om te zien dat we dit jaar wederom gegroeid zijn, zeker in zo’n roerige tijd.’

Ook Thom Teulings, lijsttrekker van asap, geeft aan tevreden te zijn met de uitslag. ‘Ik denk dat we een hele mooie campagne hebben gevoerd die positief en constructief was. Je begint ieder jaar toch weer opnieuw en dan is dit een heel mooi resultaat.’

Zonneveld geeft aan asap te willen feliciteren met hun behaalde resultaat en Teulings verwacht een goede samenwerking in het komende jaar.

uitslag USR750x

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter