Home NieuwsRadboud Universiteit CvB op zoek naar alternatief oefenruimtes cultuurcentrum

CvB op zoek naar alternatief oefenruimtes cultuurcentrum

door Redactie

Het College van Bestuur (CvB) gaat actief op zoek naar alternatieven voor de oefen- en repetitieruimtes in het toekomstige cultuurcentrum. Dat hebben CvB-leden Gerard Meijer en Wilma de Koning besloten tijdens de Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV).

Te hoge kosten
Tijdens de UGV uitte de USR kritiek op de beslissing van het CvB om de oefen- en repetitieruimtes te schrappen in de plannen van het cultuurcentrum. Daan Verwaaij, politiek commissaris van cultuurkoepel CHECK in de USR, vertelde tijdens de vergadering dat hij was overvallen door het besluit en geen aanleiding zag om dit te verwachten. De Koning vertelt dat het CvB vooral heeft gekeken naar de financiële consequentie van het realiseren van de oefen- en repetitieruimtes. Als deze zouden worden neergezet, zou er sprake zijn van een tekort van twee ton per jaar, op een totale investering van 1,9 miljoen euro. 

HAN in Gymnasion
Het CvB benadrukte dat de beslissing om de oefen- en repetitieruimtes niet te plaatsen voorlopig is. In de toekomst zou deze ruimtes alsnog geplaatst kunnen worden. Als de kosten van de realisatie in de toekomst significant lager liggen, dan is het college bereid de ruimtes alsnog te plaatsen. Het kostenplaatje van de oefen- en repetitieruimtes is volgens De Koning niet het enige waarom deze voor alsnog niet worden geplaatst. De kans bestaat dat de HAN in de toekomst in het Gymnasion blijft zitten. Nu zit de afdeling Sport & Beweging in het gebouw en het lijkt erop dat dit waarschijnlijk ook zo blijft. Dat zou consequenties kunnen hebben op de exploitaties van andere ruimtes van het Gymnasion, beweert De Koning. Wat deze consequenties inhouden is niet bekend.

Een goed alternatief
Het CvB zegt toe aan de USR dat het actiever op zoek gaat naar alternatieve oefen- en repetitieruimtes. Dit kan zowel in de stad zijn als op de campus zelf. Voor het einde van het huidige collegejaar zal het college hierover een besluit nemen. Een voorbeeld waar naar wordt gekeken de ruimte waar eerst het kleintheater De Rode Laars in zat. Deze zou omgebouwd kunnen worden tot een repetitie- of oefenruimte. Verwaaij was blij met deze uitspraak en dat er überhaupt culturele faciliteiten op de campus zijn. Hij hoopt dat uiteindelijk elke culturele studentenvereniging een plekje krijgt op de campus, waaraan Meijer toevoegde dat dat wel financieel haalbaar moest zijn.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen