Home Nieuws RAGweek 2020: Voor voedselbank en tegen kinderprostitutie

RAGweek 2020: Voor voedselbank en tegen kinderprostitutie

door Myrte Nowee and Jochem Bodewes

Tijdens de RAGweek wordt ieder jaar alles uit de kast getrokken om geld te verdienen voor het goede doel. Een cantus in een voetbalstadion, veilingen of een bingo: alles wat je kan verzinnen als activiteit is aanwezig. Dit jaar gaat de opbrengst naar Voedselbank Nijmegen en stichting Free a Girl. 


De RAGweek heeft ieder jaar een nationaal en een internationaal doel. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar het nationale doel de Voedselbank Nijmegen Overbetuwe. ‘Wat de voedselbank Nijmegen onderscheidt van anderen in Nederland, is dat zij zich extra inzetten om verse producten te verkrijgen’, vertelt Walthièro van der Kamp, bestuurslid activiteiten bij RAGweek. ‘Een deel daarvan krijgen ze al als gift van supermarkten en distributiecentra, maar omdat deze maar eens per week worden uitgegeven blijven de producten niet lang vers. Met het geld dat wij opbrengen kan de voedselbank daarom tussendoor vers bijkopen.’ Het belang van verse producten zit hem vooral in het feit dat de mensen die naar de voedselbank gaan over het algemeen meer overgewicht hebben. ‘Dat komt omdat veel van het goedkopere voedsel wat lang houdbaar is, minder gezond is’, aldus Van der Kamp.

 
‘Dan kunnen ze weer wat van hun leven maken.’

Drinken voor het goede doel

Het internationale doel is dit jaar stichting Free a Girl, een organisatie die zich inzet tegen mensenhandel en voornamelijk kinderprostitutie. ‘Zij proberen meisjes die in de prostitutie zitten te bevrijden. Dit speelt vooral in landen in Zuidoost-Azië, maar ook in de VS, Brazilië en zelfs in Nederland’, vertelt Van der Kamp. Daarnaast zet de organisatie sterk in op nazorg zoals het verstrekken van een studiebeurs zodat ze weer naar school kunnen gaan. ‘Dan kunnen ze weer wat van hun leven maken.’

De RAGweek organiseert een deel van de activiteiten zelf. Zoals een feest in BAR2 vanavond samen met de HAN of de cantus in het Goffertstadion morgen waarbij het senaat in het stadion zit, en de deelnemers in de tribunes. De rest van de activiteiten zijn initiatieven van studenten- en studieverenigingen. In totaal zijn er 66 activiteiten georganiseerd in de hele week. Woensdag 11 maart vindt er in samenwerking met de studentenvereniging Carolus Magnus een afsluitende hardloopwedstrijd plaats. 

1 Reactie

Ignace de Haes 5 maart 2020 - 09:20

In het kader van de Ragweek geef ik een workshop: ‘het goede doen’. Zie https://www.ru.nl/ftr/careerservice/actueel/agenda/@1253169/goede/

Antwoord

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen