Home Nieuws RU presenteert invulling online intro

RU presenteert invulling online intro

door Jochem Bodewes

Het aangepaste programma voor de Radboud-intro 2020 is vanochtend bekendgemaakt. De introductie zal dit jaar voor een overgroot deel op een online platform plaatsvinden. Fysieke ontmoetingen worden gefaciliteerd voor zover mogelijk zal zijn met de coronamaatregelen.


Normaal gesproken zijn de straten van Nijmegen tijdens de introductieweek gevuld met aankomende studenten in rode truien.  Door de coronacrisis zullen zij in plaats daarvan dit jaar van 23 tot en met 26 augustus op een online platform met elkaar kennismaken. ‘We willen de mentorgroepjes online samenbrengen. Als je inlogt op het platform, word je gelijk bij je groepje ingedeeld’, vertelt Dionne Aldus, evenementenorganisator van de Radboud Universiteit. Groepsleden kunnen vervolgens tijdens activiteiten met elkaar chatten. ‘De kennismaking met de medestudenten willen we ook online zo goed mogelijk faciliteren’, vertelt Aldus. De aankomende studenten zullen tijdens de intro ook tot hun studie worden geïntroduceerd. In het programma is veel tijd ingeruimd voor studieverenigingen en opleidingen om de deelnemers van de introductie te verwelkomen en ze te informeren over het aankomende collegejaar.

Dezelfde activiteiten

Op het online platform vinden dezelfde activiteiten plaats als in de reguliere introductieweken, zo legt Aldus uit. ‘Er is een online sportdag, een online introductiemarkt en de openingstoespraak wordt live uitgezonden.’ Daarnaast kunnen koepelverenigingen tussen 8 en 10 ’s avonds programma’s organiseren. Zo krijgen ook zij de gelegenheid om met de nieuwe studenten in contact te komen.

De vormgeving van het online programma ligt al vast, wat de mogelijkheden tot fysieke activiteiten zijn moet nog duidelijk worden. Aldus: ‘Zodra het in lijn met de coronaregels kan, willen we ook fysieke samenkomsten faciliteren. Ik zou heel graag van start willen gaan met een ontmoeting van elk mentorgroepje. We gaan hierover in overleg met de veiligheidsregio.’ De prioriteit ligt voor Aldus echter bij het organiseren van de tot dusver geplande intro. ‘We willen eerst een goed platform neerzetten.’


Het aangepaste introprogramma vind je hier. Vorige week maakte de RU ook haar herstartplan al bekend.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen