Home Nieuws RU werkt aan exitstrategie coronacrisis

RU werkt aan exitstrategie coronacrisis

De Radboud Universiteit werkt aan een routeboek waarin de versoepelde maatregelen vanuit de overheid worden toegepast op de universiteit. ‘We proberen iedereen een beeld te geven over hoe het leven op de campus op de langere termijn eruit zal zien.’ Naar verwachting zal de exitstrategie eind deze week gepresenteerd worden.


In lijn met de versoepeling van coronamaatregelen van het kabinet, is de Radboud Universiteit (RU) aan de slag gegaan met een eigen ‘routeboek’, waarin duidelijk moet worden hoe het leven op de universiteit weer op zal starten. Hiermee probeert de universiteit studenten en medewerkers een blik op de toekomst te bieden. ‘We proberen iedereen een beeld te geven over hoe het leven op de campus op de langere termijn eruit zal zien’, aldus Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU.

Wanneer kan wat open?

In de plannen van de RU zal elk aspect van het universiteitsleven worden belicht. Naast het weer faciliteren van onderwijs en onderzoek, waar de prioriteit van de universiteit ligt, wordt er gekeken naar het mogelijk gedeeltelijk heropenen van de universiteitsbibliotheek en het Radboud Sportcentrum. Hierbij wordt rekening gehouden met complicaties die dat heeft voor het naleven van de coronamaatregelen. Gerritsen: ‘Het openbaar vervoer en het naleven van de anderhalve meter afstand speelt daarbij een hele grote rol.’ Hij plaatst wel een kanttekening bij het routeboek, aangezien de uitvoering afhankelijk blijft van het kabinetsbeleid. ‘Alles wat we nu bedenken kan worden ingehaald wanneer de maatregelen vanuit de overheid veranderen.’  

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het routeboek aan het eind van deze week gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter