Home Artikelen SSH&-kamers in nieuwe hoogste toren van Nijmegen

SSH&-kamers in nieuwe hoogste toren van Nijmegen

Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSH&) heeft met betrokken partijen afgesproken om studentenkamers in de nieuwe hoogste toren van Nijmegen te bouwen. Voor de bewoners van die kamers wordt het waarschijnlijk mogelijk om er ook na het afstuderen tijdelijk te blijven wonen.


SSH& sprak vandaag deze intentie uit met de gemeente Nijmegen en woningcorporatie Portaal. De studentenhuisvester wil 40 wooneenheden voor studenten in de nieuwe toren bij de Hezelpoort gaan aanbieden. Naast deze wooneenheden komen er ook appartementen voor starters en ouderen in de woontoren, evenals een parkeergarage. Voor SSH& is het nieuwe project ook een experiment om studenten na hun afstuderen langer hun een studentenkamer te laten wonen. ‘Ik ben blij met deze kans om op deze plek studentenhuisvesting te realiseren’, laat Kees Stunnenberg, directeur-bestuurder bij SSH&, weten. ‘We willen graag een pilot uitvoeren om studenten na het afstuderen middels een jongerencontract langer te laten wonen.’ Door dit jongerencontract kunnen afgestudeerden nog enkele jaren in hun studentekamer blijven wonen. Nu moeten zij binnen een jaar uit hun kamer of studio weg zijn, wat ertoe leidt dat veel van hen terugverhuizen naar hun ouderlijk huis.

De plannen zijn nog maar net verschenen. Het is nog niet duidelijk wanneer er met de bouw wordt begonnen en wanneer de nieuwe woningen worden opgeleverd. De woontoren zal 120 meter hoog zijn en veertig verdiepingen tellen. Hiermee zal de toren het Erasmusgebouw, dat achtentachtig meter hoog is, onttronen als hoogste gebouw van Nijmegen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen