Home Nieuws Studenten bezetten DUO-gebouwen in Habbo Hotel

Studenten bezetten DUO-gebouwen in Habbo Hotel

door Myrte Nowee

Studenten uit heel Nederland zullen op vrijdag 24 april in het online platform ‘Habbo Hotel’ DUO-gebouwen bezetten, dat is het plan van studentenvakbond AKKU. De actie is onderdeel van de landelijke #nietmijnschuld-campagne waarmee vakbonden aandacht vragen voor de afschaffing van het leenstelsel. 


‘Juist in deze tijden van corona wordt nog maar eens duidelijk hoe afhankelijk studenten van hun werk zijn om te kunnen studeren’, vertelt Romé Kraaikamp, voorzitter van AKKU. Veel studenten komen nu namelijk financieel in de problemen door het wegvallen van bijbaantjes. ‘Als student moet je de ruimte krijgen om te studeren, zonder torenhoge schulden op te bouwen. Daarvoor is een basisbeurs noodzakelijk.’ Om dat te bereiken organiseren studentenvakbonden in Nederland verschillende acties om aandacht te krijgen voor het afschaffen van het leenstelsel, waaronder het bezetten van gebouwen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)  in Habbo Hotel.  

Online bezetten

Het is daarvoor de bedoeling dat studenten om 16:00 massaal inloggen op het online platform. Daar zijn voor de gelegenheid verschillende DUO-kantoren te vinden waar online activiteiten worden gehouden. Zo zal er in ‘DUO Groningen’, het hoofdkantoor van DUO, een virtuele sit-in plaatsvinden en kun je in andere kantoren speciale graffiti en protestborden vinden. Ook kun je een quiz doen met stellingen over het leenstelsel. ‘Nu we niet meer massaal de straat op kunnen om te protesteren tegen het leenstelsel, moeten we het maar online doen’, ligt Kraaikamp toe. ‘Dit jeugdsentiment uit de tijd dat studenten nog tijd hadden om spelletjes als Habbo te doen, is daar de perfecte plek voor’.

Het evenement vind je hier

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen