Home Nieuws Studenten geven Coronahulp

Studenten geven Coronahulp

door Myrte Nowee

Naar aanleiding van de maatregelen rondom het Coronavirus worden overal in het land initiatieven gestart om kwetsbare en eenzame mensen een hart onder de riem te steken. Zo brengen mensen kaartjes bij hen langs, doen ze boodschappen voor elkaar of passen ze op kinderen van ouders met een vitaal beroep. 


Onder de initiatiefnemers zijn veel studenten die door het sluiten van de universiteiten tijd over hebben en over het algemeen minder last hebben van het virus. Zo ook Julia Wezenaar, student Communicatie en beïnvloeding aan de Radboud Universiteit. Zij vroeg aan leden van de facebookgroep Coronahulp Nijmegen of zij eenzame mensen kennen die die een kaartje kunnen gebruiken. Na een rondje Nijmegen was ze vijftien brieven lichter. 

Gedeelde smart

Ook Lorin Posthumus, student Engelse Taal en Cultuur aan de RU probeert via het platform mensen te helpen.  Zij heeft een paniekstoornis en snapt daarom goed waarom mensen in deze tijden angstig kunnen zijn. Ik heb er zelf veel baat bij om af en toe gewoon te praten over wat er in mijn hoofd zit. Nu heb ik het geluk dat ik lieve familie en een lieve vriend heb, maar niet iedereen heeft dat.’ Ze biedt dan ook aan om met mensen te praten die dat een gesprekspartner kunnen gebruiken. ‘Het lijkt misschien niet veel, maar praten helpt ook. Gedeelde smart, is halve smart.’

Als je zelf ook iets wil aanbieden of wanneer je vragen hebt dan kun je mailen naar coronahulpnijmegen@gmail.com.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen