Home Nieuws Studentenverenigingen krijgen overschot aan aanmeldingen binnen

Studentenverenigingen krijgen overschot aan aanmeldingen binnen

door Jochem Bodewes

De Nijmeegse studentenverenigingen Carolus Magnus en Ovum Novum kregen dit jaar zoveel aanmeldingen binnen dat er een loting en een wachtlijst aan te pas zijn gekomen. Toegelaten nieuwelingen zijn vanwege de uitgestelde ontgroeningen voorlopig alleen nog aspirant-lid.  


Bij Carolus Magnus meldden meer dan 300 studenten zich aan, waardoor er een loting plaats moest vinden. ‘We hebben ervoor gekozen om er ongeveer 250 toe te laten’, vertelt Anne Meyboom, aankomend jaar voorzitter van de studentenvereniging. Ovum Novum kreeg ook een overschot aan aanmeldingen binnen, al is het precieze aantal nieuwe leden nog niet duidelijk. De definitieve inschrijvingen moeten zich namelijk nog voltrekken. ‘Op een gegeven moment hebben we de inschrijvingen gesloten en een wachtlijst geopend’, vertelt Floor Rohwer, voorzitter van de studentenvereniging.

De aangemelde studenten zijn nog geen volwaardig lid: daarvoor moeten zij eerst de ontgroening doorstaan. Die mag in verband met de coronamaatregelen voorlopig nog niet fysiek plaatsvinden. ‘Op dit moment zijn alle nieuwe leden nog aspirant-leden’, legt Meyboom uit. ‘We bieden ze wel een volledig lidmaatschap.’ Aspirant-leden mogen gewoon op zoek naar een dispuut, kunnen bij een jaarclub en zijn doordeweeks welkom op de sociëteit van Carolus. Bij Ovum Novum worden nieuwelingen ‘lid-in-spé’, waarbij het onderscheid met ontgroende leden nog wat onduidelijk is. ‘Met de lid-in-spé-periode willen we de leden zich met elkaar en de vereniging laten verbinden’, aldus Rohwer. De precieze invulling van deze periode is op wat fysieke activiteiten na nog onbekend. Rohwer: ‘We willen zoveel mogelijk momenten creëren voor de leden in spé om elkaar te zien.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen