Home Nieuws Toestemming veiligheidsregio blijft uit: studentenverenigingen lopen fysieke intro-activiteit alsnog mis

Toestemming veiligheidsregio blijft uit: studentenverenigingen lopen fysieke intro-activiteit alsnog mis

door Jochem Bodewes

De Nijmeegse studentenverenigingen kunnen toch geen fysieke introductie-activiteiten organiseren. Op de laatste dag van de introductieweek heeft de veiligheidsregio nog steeds geen reactie gegeven op de aanvragen voor de activiteiten. ‘Het is heel zonde dat de nieuwe studenten niet fysiek kennis hebben kunnen maken met onze vereniging’


Vorige week donderdag kregen studentenverenigingen te horen dat ze alsnog fysieke introductie-activiteiten mochten organiseren. Hiervoor gold de voorwaarde dat de veiligheidsregio met het plan voor de activiteit moest instemmen. ‘We hebben dinsdag aan het eind van de middag bericht gekregen dat de aanvraag bij de voorzitter van de veiligheidsregio zou liggen, maar is nog steeds niks binnen’, vertelt Idse ten Brinke, vicevoorzitter van Carolus Magnus. ‘De beoordeling van de aanvraag laat nog steeds op zich wachten’, zegt ook Floor Rohwer, aankomend jaar voorzitter van Ovum Novum.

Vandaag loopt de introductie af waardoor er voor introductiedeelnemers geen kans meer is voor een bezoek aan Carolus Magnus. ‘Het is heel zonde dat zij niet fysiek kennis hebben kunnen maken met onze vereniging’, aldus Ten Brinke. Voor Ovum Novum bestaat er een kans dat geïnteresseerde studenten alsnog langs kunnen komen. ‘We hebben een aanvraag gedaan voor een langere periode. Als we de toestemming krijgen gaan we kijken of we nog iets kunnen organiseren’, aldus Rohwer.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen