Home Artikelen USR-kandidaten AKKUraatd bekend

USR-kandidaten AKKUraatd bekend

door Delphine Broasca

Vandaag presenteerde studentenpartij AKKUraatd haar kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR). Van de vijftien kandidaten op de lijst hebben de eerste zes de ambitie om studentenvertegenwoordiger te worden.

Op de verkiezingslijst staan kandidaten van verschillende faculteiten en twaalf verschillende opleidingen. Alleen de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen wordt niet vertegenwoordigd. ‘Door een gevarieerde lijst weten we goed wat er op welke faculteit speelt en kunnen we ons verkiezingsprogramma samenstellen’, vertelt Jasmijn Vos, fractievoorzitter van AKKUraatd in de USR. ‘Ook hebben we geprobeerd studenten te werven die al ervaring hebben in studieverenigingen, medezeggenschap en de studentenvakbond’, vertelt Vos. Studentenvakbond AKKU is goed vertegenwoordigd met voorzitter Menno Uphoff en ex-penningmeester Sandro Stevens.

Niet altijd intentie voor een plek in de USR

De vakbondsvoorzitter Uphoff is te vinden op de zesde plek van de verkiezingslijst. Hiermee is hij een van de zes kandidaten die zich ook daadwerkelijk beschikbaar stelt voor een plek in de USR. ‘De rest van de kandidaten spelen voornamelijk een rol in het maken van het verkiezingsprogramma en het ondersteunen van de campagne’, stelt Vos. Uit de studentenverkiezingen van afgelopen jaar bleek al dat niet iedereen op de lijst interesse had in een plek binnen de USR. De voorzitter van de studievereniging van Geneeskunde won met voorkeurstemmen een zetel, maar stond deze vervolgens direct weer af.

Het programma

Het verkiezingsprogramma van AKKUraatd wordt naar verwachting halverwege mei gepresenteerd. ‘Het programma bestaat uit een gedeelte dat door de huidige fractie is geschreven en een gedeelte dat door nieuwe lijst is gemaakt’, vertelt de huidige fractievoorzitter. Er zijn namelijk plannen die de tijd van een studiejaar overstijgen, maar ook ideeën die binnen een jaar zijn uit te voeren. 

De studentenverkiezingen vinden dit jaar plaats tussen maandag 31 mei en donderdag 3 juni.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen