Home Nieuws Verhuizing Faculteit Sociale Wetenschappen in zicht

Verhuizing Faculteit Sociale Wetenschappen in zicht

door Jochem Bodewes

De bouw van het nieuwe Maria Montessorigebouw is bijna afgerond. Medewerkers van de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) verhuizen over een maand al naar het nieuwe gebouw, maar studenten moeten wachten tot januari 2021.


Het pand, dat de nieuwe thuisbasis van de FSW wordt, wordt op 15 december opgeleverd. ‘We zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de inhuizing’, vertelt Geert Jansen, projectleider van het Universitair Vastgoedbedrijf. Op 19 oktober zullen de eerste meubels het gebouw in worden gebracht, waarna op 2 november de eerste medewerkers aan het werk gaan in het nieuwe faculteitsgebouw. Voor studenten is het Maria Montessorigebouw pas vanaf begin januari toegankelijk. ‘Als de coronamaatregelen het toelaten, worden er vanaf dan fysieke onderwijsactiviteiten verzorgd’, aldus Jansen.

In het nieuwe gebouw is veel plek voor onderwijs ingeruimd: de grootste collegezaal kan zo’n driehonderd personen herbergen. Daarnaast komt er een grote zaal in de vorm van een amfitheater, die in drieën kan worden verdeeld. De studieverenigingen van de FSW gaan in het pand een huiskamer delen. ‘Hier grenzen zes overlegruimten voor de losse studieverenigingen aan’, verklaart Jansen. Het Maria Montessorigebouw krijgt ook een Grand Café, waar studenten en medewerkers kunnen lunchen en een bakje koffie kunnen drinken. 

De FSW neemt met de verhuizing nog geen definitief afscheid van het Spinozagebouw. ‘In de zomer van 2021 wordt het lage gedeelte gesloopt. De grote collegezalen op de begane grond blijven wel in gebruik’, legt Jansen uit. De verdere toekomst van het Spinoza is voorlopig nog onbekend. ‘De plannen die voor de hoogbouw worden gemaakt, worden in het campusplan opgenomen’, aldus Jansen. Dit plan zal naar verwachting eind 2020 aan het college van bestuur worden voorgelegd.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen