Home Artikelen Vicevoorzitter College van Bestuur vertrekt bij RU

Vicevoorzitter College van Bestuur vertrekt bij RU

Wilma de Koning, vicevoorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de Radboud Universiteit (RU), vertrekt per 1 juni om in dienst te gaan als algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). ‘Ik dank alle medewerkers en studenten voor de prettige samenwerking.’

De Koning was het eerste vrouwelijke lid van het CvB en werd in 2013 vicevoorzitter. Ze had onder andere financiën, Kwaliteitszorg Onderwijs en ICT in haar portefeuille. De vicevoorzitter laat via de KNAW weten zich vereerd te voelen met de benoeming. Ook zegt ze dat het een unieke mogelijkheid voor haar is om de ervaringen die ze in eerder werk heeft opgedaan, nu in te kunnen zetten voor de KNAW.

De KNAW is een organisatie die de belangen van de Nederlandse wetenschap behartigt. Ook fungeert zij als wetenschappelijk adviesorgaan voor de overheid. Hier zal ze Mieke Zaanen opvolgen, die nu de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

De Raad van Toezicht van de RU schrijft op RadboudNet snel op zoek te zullen gaan naar een geschikte opvolger. Het is hoogstwaarschijnlijk dat er voor de vacature naar een vrouw wordt gezocht. De procedure voor het vinden van een geschikte nieuwe vicevoorzitter moet volgens RU-woordvoerder Martijn Gerritsen nog worden opgezet.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen