Home Nieuws Wandelen voor coronaonderzoek Radboudumc

Wandelen voor coronaonderzoek Radboudumc

door Jochem Bodewes

Het Radboudfonds is een actie gestart om geld in te zamelen tegen corona. Door wandelingen te maken kunnen deelnemers geld ophalen. ‘Ik hoop echt dat studenten in Nijmegen meedoen.’


Alle grote wandeltochten zoals de Vierdaagse voor komende zomer zijn afgelast. Door mee te doen aan de actie van het Radboudfonds kunnen mensen toch een mooie wandelprestatie leveren, en door zich te laten sponsoren halen ze tegelijkertijd geld op voor onderzoeken van het Radboudumc naar corona. Marcel Slenders, directeur van het Radboudfonds: ‘We kijken of mensen een sportieve ambitie willen stellen en daarin ook iets goeds kunnen doen.’ Wandelaars kunnen een eigen evenement aanmaken en sponsoren werven. Als zij in één of meerdere keren tenminste 20,20 kilometer lopen, halen ze geld op van hun sponsoren. De actie is gericht op zowel fervente wandelaars als mensen die simpelweg willen helpen. ‘Ik hoop echt dat studenten in Nijmegen meedoen’,  aldus Slenders.

Onderzoeksondersteuning

Met het geld dat wordt opgehaald zullen onderzoeken naar corona binnen het Radboudumc worden ondersteund. Na een overleg tussen het College van Bestuur van de RU, de Raad van Bestuur van het UMC en het Radboudfonds bleek dat er op korte termijn behoefte aan dit geld was. Slenders: ‘We zijn samen overeengekomen de actie zo snel mogelijk op te starten.’ Door de urgentie van de onderzoeken was er voor de wetenschappers namelijk geen tijd voor subsidieaanvragen. Daarom willen Slenders en zijn organisatie op een alternatieve manier voor een financiële bijdrage zorgen voor de onderzoeken, die van grote waarde zouden kunnen zijn in het bestrijden van corona.  ‘De belangrijkste onderzoeken worden nu gedaan naar het BCG-vaccin en het ziekteverloop van corona’, aldus Slenders. ‘Daarnaast kijken we naar een aantal andere projecten waar geld ontbreekt, en waar we geld het best aan kunnen besteden.’ Zo probeert het Radboudfonds door middel van wandelingen bij te dragen aan de strijd tegen corona.

Aanmelden voor de actie kan via www.wandelcoronadewerelduit.nl.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen