Home Artikelen Zelftestpilot RU begint voor economie- en honourssstudenten

Zelftestpilot RU begint voor economie- en honourssstudenten

door Jochem Bodewes

Zojuist maakte de Radboud Universiteit (RU) bekend morgen van start te gaan met een zelftestpilot voor fysiek onderwijs. Studenten van de Radboud Honours Academy en het economievak Microeconomics kunnen bij bewijs van een negatieve zelftest onderwijs op de campus volgen.


Onlangs liet de RU weten bezig te zijn met een testpilot die zich zou richten op het faciliteren van activiteiten gericht op het studentenwelzijn. De uiteindelijke pilot blijkt zich daarentegen te richten op het mogelijk maken van werkgroepen. Vierhonderd studenten van de opleiding Economics & Business Economics en de Honours Academy hebben toegezegd deel te nemen aan de pilot en werkgroepen na een negatieve testuitslag fysiek bij te wonen. Zij moeten daarbij nog wel anderhalve meter afstand houden. De deelnemers krijgen de zelftest met online instructies naar huis toegestuurd. Waarom er voor deze werkgroepen is gekozen, is niet duidelijk. De RU was vanmiddag nog niet bereikbaar voor vragen.

Ondanks het faciliteren van werkgroepen, komt het welzijnsaspect volgens de RU wel terug in de pilot. Wetenschappers van het Radboudumc en de RU gaan namelijk middels vragenlijsten onderzoeken welke impact het herstarten van onderwijsactiviteiten heeft op het welzijn van studenten. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen