Home Opinie & AchtergrondColumnsDe Pipet De Pipet: Langstudeerder wordt museumstuk

De Pipet: Langstudeerder wordt museumstuk

door Redactie

De Pipet is het satirische nieuwsmedium voor (studerend) Nijmegen, dat als doel heeft lezers op een luchtige en humoristische manier te informeren over campusnieuws en het Nijmeegse studentenleven. De Pipet: geen speld tussen te krijgen!

Foto: Vincent Veerbeek

Zestiendejaars bachelorstudent tentoongesteld in Museum Het Valkhof
Vanaf begin december zal in Museum Het Valkhof in Nijmegen een zestiendejaars bachelorstudent worden tentoongesteld. Biologiestudent Joost zou eigenlijk vorig jaar al te zien zijn, maar vanwege zijn uitstelgedrag duurde het een jaar langer. Hij heeft er hard voor moeten werken om te komen waar hij nu staat. ‘Zoveel deadlines niet halen is echt een uitdaging. Niemand haalt zo weinig ECTS als ik, ik ben gewoon een unieke student.’

De komende veertig jaar zal de student in het museum achter glas de kunst van het langstuderen beoefenen. Joost werd na een tip opgepikt uit een stoffige studentenkamer, waarna bleek dat enige restauratie nodig was. ‘We hebben hem onder de douche gegooid en nieuwe kleren aangetrokken. Hij is echter een rijksmonument, dus aan zijn uiterlijk mochten we helaas weinig veranderen’, aldus een woordvoerder van het museum.

De student is een van de topstukken van de nieuwe expositie van Museum Het Valkhof, “Nijmeegse kanspareltjes van weleer”. Het museum is dan ook in zijn nopjes met het aantrekken van Joost. ‘Deze historische student is voor veel studenten een voorbeeld van hoe het niet moet. We willen hem graag behouden worden voor de stad.’ Op de vraag of hij al bijna is afgestudeerd, is Joost duidelijk: ‘Ik heb al 8 jaar mijn bacheloropleiding bijna afgerond.’ Hij is hoe dan ook nog twee jaar te bewonderen in het museum. ‘Maar waarschijnlijk weet ik dat nog wel met een aantal jaar te rekken’, aldus Joost.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen