Home Opinie & AchtergrondColumnsDe Pipet De Pipet: Michelinster voor Reftervoedsel

De Pipet: Michelinster voor Reftervoedsel

door Redactie

De Pipet is hét satirische nieuwsmedium voor (studerend) Nijmegen, dat als doel heeft lezers op een luchtige en humoristische manier te informeren over het campusnieuws en het Nijmeegse studentenleven. De Pipet: geen speld tussen te krijgen!

Refter krijgt Michelinster voor uitmuntend matig voedsel
De Refter is beloond met een Michelinster voor haar uitmuntend matige voedsel. Het universiteitsrestaurant kreeg van de jury de hoogste beoordeling voor haar zeer uitdagende en verse gerechten. ‘Met name de ingeblikte zalmfilet was indrukwekkend: deze komt vers vanuit de Lidl-koeling. Zonder blikopener erbij is het zeer uitdagend gerecht!’ Daarnaast viel ook de rauwe, Bourgondische aardappelschotel zeer in de smaak. ‘Deze aardappel komt direct van het platteland, ik heb nog nooit zoiets vers gegeten. Het beetje aarde dat nog op de aardappel zit zorgt voor een verfrissende scrub van je darmen’, aldus een lid van de vakjury.

Ondanks het feit dat de Refter de prijs van de gerechten heeft verhoogd naar 38 euro, blijven ook studenten enthousiast. ‘Als ik bij de Refter eet, komt het er altijd gelijk weer uit. Hierdoor kan ik gewoon blijven eten, fantastisch!’ Met name over Texture Free Tuesday blijft men enthousiast: ‘Normaal moet ik kauwen, maar nu kan ik mijn biefstuk gewoon met een rietje opdrinken. Wat makkelijk, zeg’, aldus studente Eva.

Naast de smaaktest werden de gerechten aan nog een aantal andere tests onderworpen. Zo werd een aantal gerechten van de bovenste verdieping van het Erasmusgebouw gegooid. De gerookte kip met lauwe diepvriesgroenten overleefde de test. ‘Als een blok beton zo stevig’, luidde het oordeel van de vakjury. Zelfs het Refterbord overleefde de test, maar deze werd snel meegenomen door een oplettende student die Refterservies spaart, aldus een woordvoerder van de universiteit.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen