Home Opinie & AchtergrondColumnsGevarendriehoek Gevarendriehoek: Tindertroubles

Gevarendriehoek: Tindertroubles

door Redactie

Niet alles waar je niet aan moet ruiken of met je tengels aan moet zitten, is beplakt met rode gevarendriehoeken. Roel van Koeverden vertelt je iedere ANS waar je als student voor moet oppassen. Houd buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Illustratie: Inge Spoelstra

Tindertroubles
‘Ben jij toevallig-?’ Haar stem valt een stuk lager uit dan je had verwacht. Ook is ze bijna even lang en minimaal even zwaar als jij. Aldus lijkt ze evenveel op haar profielfoto als jij op je oma lijkt. Je had ergens gehoopt dat die avond op Nijmegen Centraal een nieuw liefdesavontuur zou beginnen, maar de eerste ontmoeting is gelijk al een ontnuchterende ervaring. Je herpakt jezelf met de insteek om er alsnog een leuke avond van te maken. ‘Ja, klopt. Dat ben ik.’ En nu? Een knuffel? Drie kussen alsof het je tante is? Een zakelijke, ferme hand? Uiteindelijk ga je toch maar voor een veilige hand. De eerste etappe van de Tour de Tinder is achter de rug. Vele zullen volgen in de sociale hindernisbaan.

Eenmaal aangekomen in het datecafé, staat de tweede uitdaging op je te wachten. Er is nog maar één tafeltje vrij: die bij de ingang waar je vijf keer per minuut de voordeur in je harses geramd krijgt. Daar komt bovenop dat de tent afgeladen is. Hierdoor versta je geen zak van wat je date te zeggen heeft en komt de conversatie even langzaam op gang als een drol in een trechter. Nadat je een half uur loze opmerkingen en open vragen naar elkaar toe geflikkerd hebt, is er eindelijk iets van een gesprek ontstaan. Of ja, gesprek? Eerder oeverloos geouwehoer over niets. Er is niets terug te vinden van de spontaniteit die haar kroegen festivalprofiel uitstraalde. Terwijl ze doorratelt over haar passieve huisdieren en studie Bedrijfseconomie vervloek je het moment dat je haar naar rechts hebt geswipet tijdens een van die vele Tindersessies op het toilet. Zodoende trek je al halverwege je eerste biertje de conclusie dat je een gruwelijke fout hebt gemaakt en je een einde moet breien aan de date.

Je date lijkt daar echter anders over te denken en ontpopt zich ineens tot FBI-rechercheur. De ene naar de andere persoonlijke vraag wordt op je afgevuurd. ‘Heb je veel relaties gehad?’, ‘Wat is je grootste angst?’, ‘Heb je veel contact met je ouders?’, ‘Frikadellen of kroketten?’ Verbijsterd geef je antwoord op haar vragen totdat er ineens een stilte valt. Je date kiepert haar chai latte achterover en vermeldt daarna dat ze denkt dat het waarschijnlijk niets gaat worden. Voor je het weet heeft ze al afgerekend en het pand verlaten. Daar gaat je match. En dat met Tinder Gold.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen