Home Opinie & AchtergrondColumnsOpgetrommeld Opgetrommeld: Politiek op de campus

Opgetrommeld: Politiek op de campus

door Redactie

Politicologiestudent Jip Trommelen volgt niet alleen het nieuws, hij heeft er vaak ook nog een mening over. Op ANS-online schrijft hij iedere maand over de gebeurtenissen, groot of klein, die hem zijn opgevallen. 

Illustratie: Inge Spoelstra

Zeg nu zelf, de Britse premier Theresa May is toch hét prototype luie student? Weken, maanden, jaren wist zij dat de Brexit-deadline er aan zat te komen. Ze kreeg alle tijd om een formidabele afstudeerscriptie op papier te zetten, tijd die verkwanseld werd door gekibbel met vrienden en vriendinnen en dansjes op partijcongressen. Hierdoor ligt er een paar weken voor de deadline een stuk dat tot drie keer toe nergens op lijkt en haar begeleider dwingt om May uitstel te geven tot na de meivakantie. De paralellen tussen Brexit en menig scriptie zijn treffend en pijnlijk tegelijk.

Dan zijn er nog politici als Thierry Baudet (FvD) die wél een opleiding hebben afgerond, een verkiezing winnen maar desondanks uitspraken bezigen die doen vermoeden dat zij ergens onderweg een klap van de molen hebben gehad. Ik doel hier niet op die fucking Uil van Minerva of zijn opiniestuk dat impliciet aanranding van vrouwen goedkeurt, maar op zijn (zoveelste) aanval richting Nederlandse universiteiten. De samenleving wordt ‘ondermijnd’ door universiteiten, docenten en hoogleraren zijn ‘links’ en ‘indoctrineren’ hun studenten met ‘extreemlinks gedachtegoed’. Hieruit ontstond deze maand een heus meldpunt om je linkse docent aan te geven.

Het zijn zaken die de integriteit van onze docenten in twijfel trekken en suggereren dat zij met andere dingen bezig zijn dan het bedrijven van wetenschap. Docenten riepen de RU dan ook op stelling te nemen tegen de uitspraken van Baudet. Dat gebeurde, door op een afgesloten medewerkersportaal te stellen dat de RU “altijd pal zal blijven staan voor academische vrijheid en onafhankelijkheid van onze academici”. Hoe ze dat doen is mij niet bekend, in ieder geval niet door openlijk afstand te nemen van Baudets weerzinwekkende uitspraken.

Laat u zich alstublieft niet gek maken door de luchtfietserij van Baudet en consorten. Zolang twee rechtse studenten in het ANS leeg kunnen lopen over hoe zij in hemelsnaam overleven op die linkse Radboud Universiteit, is het hier nog niet zo erg gesteld met die linkse indoctrinatie.

 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen