Home Opinie & AchtergrondColumnsOpgetrommeld Van Stam plus T naar Stam zonder baan

Van Stam plus T naar Stam zonder baan

door Redactie

Oktober was de maand waarin diegenen met een zwaar beroep opnieuw in de spotlights stonden. Nieuwe bouwprojecten zijn stil komen te liggen, en dus kregen bouwbedrijven het zwaar te verduren. Na de boeren was het dus de beurt aan de bouwers om hun ongenoegen te uiten op het Malieveld. Maar toen bleek dat die locatie niet geheel ongeschonden uit het vredige boerenprotest was gekomen, mochten er ineens geen hekken meer omver. Super flauw, dan is de lol er snel af.

De boeren en bouwers waren niet de enige met demonstratieplannen. Het aantal leraren in Nederland holt inmiddels zó hard achteruit, dat ongediplomeerde overblijfouders voor klassen komen te staan die soms wel 50 kinderen bevatten. Tijd voor een enkeltje Den Haag dus. Om het aantal leraren op peil te krijgen, moet het beroep aantrekkelijker worden gemaakt (vrij vertaald: leraren moeten meer gaan verdienen). Dat vertikte het kabinet de afgelopen jaren, er was immers geen geld. Toch wist minister Arie Slob vorige week 460 miljoen euro tevoorschijn te toveren. Hoewel dit bedrag veel te laag is om wezenlijk iets te veranderen, kreeg Slob het voor elkaar om hiermee de demonstratie af te kopen. Hierdoor blijft het aanmodderen in het onderwijs en zullen we over een aantal jaar geconfronteerd worden met een generatie die geen idee heeft van topografie of weet wanneer het ‘Stam plus’ of ‘zonder t’ is.

Over zware beroepen gesproken, bij Feyenoord werd het vorige week Stam zonder baan. Daar werd trainer Jaap Stam de laan uitgestuurd na een dienstverband van slechts vier maanden, waarin zo’n beetje alles mis ging. In tegenstelling tot de lerarenbond, bedankte hij voor een afkoopsom. De inmiddels 72-jarige Dick Advocaat is nu aangesteld om de puin te ruimen. Het begin is goed, de eerste wedstrijd werd gewonnen. Een pensionado moet Feyenoord redden, laten we hopen dat deze trend beperkt blijft tot voetbalclubs.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen