Home Opinie & AchtergrondColumnsRechte Raap Rechte Raap: De Trumptastische Student

Rechte Raap: De Trumptastische Student

door Redactie

Rick Sanders praat er niet omheen. In zijn columns schrijft hij over de actualiteit, de universiteit en het studentikoze. Recht voor zijn raap, met een knipoog en soms wat sarcasme.

De wakkere studenten van Nijmegen hebben het vast gelezen: studentenpartij De Vrije Student wil dat studenten van onze mooie universiteit tijdens de tentamenperiode voorrang krijgen op een plaatsje in onze universiteitsbibliotheek. De hoeveelheid scholieren in de UB tijdens de tentamenperiode is too damn high! Begrijp De Vrije Student niet verkeerd: onze bibliotheek is de beste, grootste en geweldigste studieruimte ter wereld, maar de scholieren stelen onze plekken. Dat kan zo niet langer! They took our seats!

De studieplekken in de UB moeten beter worden benut vanwege de constante vraag naar goede plaatsen om te studeren, aldus de woordvoerder van de studentenpartij. En met beter benutten bedoelt hij dat de plekken slechts worden gebruikt door Radboudstudenten.

Citaat van de woordvoerder: ‘Een oplossing voor het probleem zou zijn om de portieren de studentenpassen te laten controleren van iedereen die bij de bieb naar binnen wil.’ De scholieren kunnen op deze manier de UB niet meer binnenkomen. De Vrije Student wil een beleid waarbij deze profiteurs buitengehouden worden. En met recht: scholieren zijn immers de elfde plaag uit de Exodus.

Ik zou zelfs een stapje verder gaan: bouw een hoge muur rondom de UB! Midden in die muur komt een heel grote deur waar alleen mensen met het juiste pasje worden toegelaten. Laat de middelbare scholen voor deze muur betalen: blijkbaar hebben zij niet zo’n goede studieplekken als onze geweldige bibliotheek!

Het is een begrijpelijk standpunt dat studenten van de eigen universiteit genoeg goede studieplekken moeten hebben. De laatste jaren zijn er steeds meer studieplekken bijgekomen en de overlast die scholieren zouden veroorzaken valt reuze mee. Zij maken immers niet meer of minder herrie dan andere studenten. Maar hé, willen we meer of minder scholieren in onze bieb?

Wat een gekke plannetjes bedenken die studentenpartijen van ons toch. Maar waarom zou ik twijfelen aan ‘onze’ alwetende studentenpartij… Make Radboud great again!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen