Home Opinie & AchtergrondCommentaar ANS bezint

ANS bezint

door Redactie

Het nieuwe decennium begon met een knal. Sommige studenten belandden meteen onder de tafel, anderen stuiterden gezellig door de steegjes van het Vlaams Kwartier. Nu deze nog overeind staat, hebben velen hun kans gepakt om overal even aan te snuffelen. Kort daarna staan ze strak in de club. Niet iedereen mag binnenkomen van de portier: de ‘echt goed zwarte’ vriend van nachtburgemeester Cees de Beer staat in de kou. ‘Het is fucking 2020, die shit kan echt niet meer!’

Druktemaker Pieter Derks fronst zijn wenkbrauwen: is erg lastig voor een cabaretier wanneer satire werkelijkheid wordt. Grappen over Donald Trump zijn voor hem bijvoorbeeld verboden terrein. ‘Hij is zo schaamteloos, inconsequent, hypocriet, leugenachtig of kinderachtig. Elke dag is er wel iets’, lacht hij. ‘Je kan dus wel komen met “nou wat Donald Trump vandaag heeft gedaan…” Maar dan denken mensen al gauw “het zal wel”.’ Het scheelt dat het 2020 is, Amerika heeft een nieuwe kans en Derks wellicht nieuwe grappen.

Stil wordt er gelachen in Abdij Koningsoord: Trump is God niet. Het is de enige plek waar het rustig blijft rond de jaarwisseling: hier geen roaring twenties. Geen Top2000, geen oliebollen maar in rust kijken de nonnen terug op 2019. Het presidium van de USR is uit elkaar gevallen, RU-studenten vluchten uit Hongkong en de Radboud Universiteit wordt om de haverklap aangevallen door digitale terroristen. Soms is God ver te zoeken.


De hoofdredactie

Klik hier voor de nieuwste ANS

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen