Home Opinie & AchtergrondCommentaar ANS eist

ANS eist

door Redactie

Zo vlak voordat Han van Krieken de Erasmustoren op slot draait en het oh zo katholieke Stichtingsbestuur de rugzak inpakt voor een gezamenlijke voettocht naar Santiago de Compostella wil ANS de top van de RU graag nog een Bindend Bestuursadvies (BBA) meegeven. ANS eist dat de volgende zaken in het BBA worden opgenomen:

1. Langer nadenken over taalgebruik op de RU
De nieuwe saladebar heet HappySalads, omdat er toevallig een boek met die naam op tafel lag en ‘dat wel leuk klonk’. Een blije salade, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Bedoelt u een giechelend hoopje veldsla, een salade caprese aan het lachgas of een bulderende Caesar salad? Maakte de tomaat net een schuine grap tegen de wortel, of was de aardbei in de fruitsalade net over een bananenschil uitgegleden? Denk voortaan iets langer na over het gebruik van studentikoos, Engels taalgebruik op de campus. Nee, wij kopen die croissant en die fles sinaasappelsap echt niet samen omdat ze ‘better together’ zijn. Klef gedoe.

Voorkant2. Een gelijke man-vrouw-verdeling binnen het CvB
‘Je kunt stellen dat de witte man dominant is geweest in het vormgeven van de systemen die we nu kennen’, aldus Sylvana Simons. ‘Toen die systemen werden ontworpen, waren vrouwen en migranten geen partner in het gesprek.’ Ook het CvB bestaat voor tweederde uit witte mannen van middelbare leeftijd. Wilma de Koning vormt hierbij de feminiene uitzondering. ANS eist een gelijke verdeling van mannen en vrouwen binnen het CvB. De keuze is aan u: het derde lid heet voortaan Hanna van Krieken, of Daniëlle Wigboldus.

3. Geef TvA een tweede kans
De RU heeft plannen om de bouwwerken aan de lelijkste straat van Nijmegen af te breken. De labyrinten die door moeten gaan voor universiteitsgebouwen kunnen echter een nieuwe functie krijgen. Freerunners bestoken de Lindenberg in het centrum met kunst- en vliegwerk, een fenomeen dat de ouderen van vandaag niet kunnen waarderen tijdens hun uitstapje naar de stad. Door TvA te behouden, kunnen de acrobaten van de straat hun kunsten op peil houden in de doolhoven van de RU en kunnen de AOW-trekkers met een geruste pacemaker achter de geraniums zitten.

Ook voor ANS is het bijna vakantie. Wij gaan deze zomer azijnpissen over de grens en citroenen plukken in Spanje. Wie weet treffen we elkaar in Santiago.

De hoofdredactie

Wil je de nieuwste editie van ANS digitaal lezen, klik hier.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen