Home Opinie & AchtergrondCommentaar ANS valt aan

ANS valt aan

door Redactie

Commentaar

Het waren zes zware weken op het trainingsveld, maar team ANS heeft een nieuwe opstelling op het veld staan. Met goede voornemens voor het nieuwe seizoen zijn ze zeker niet van plan vanaf de zijlijn toe te kijken. De scheids fluit, de klok loopt, de bal rolt.

ANS valt aan voorkantLinksback Peter Knoope doet zijn uiterste best zich in de tegenstander te verplaatsen en verdedigt fanatiek zijn visie op de oorzaak van terrorisme. Knoope krijgt een schop tegen de schenen met de vraag of het Westen zich schuldig moet voelen over de terrorismedreiging. Knoope tackelt deze vraag onmiddellijk. Het is zinloos je schuldig te voelen, vindt hij.

Weer aan de bal passt Knoope naar voren, rakelings langs het trio Baudet-Jacobs-Broeksteeg, dat is verwikkeld in een verwoede discussie over referenda. Een wedstrijd wordt vaak gewonnen op het middenveld, maar dat zit er door deze drie niet in. ‘Het speelveld ligt scheef’, roept Baudet, ‘de uitslag ligt al vast!’. De andere twee vinden dat maar overdreven.

Daar komt Lucky Fonz, de nummer 3, aanhobbelen. Hij geeft een trap tegen de bal en kijkt vervolgens pas waar deze heen vliegt. Zijn alledaagse speelstijl is populair bij het publiek; op de tribune heeft zich een trouw groepje fans verzameld dat Linde met een E scandeert.

De Radboud Universiteit is nu zelf aan de bal; sinds de invoering van het leenstelsel heeft zij een bepalende rol in het veld gekregen. Er valt een gat in de verdediging. Het publiek kijkt hoopvol toe in welke richting het stufi-geld zal gaan. Zal de universiteit een voorzet geven, of met een soloactie het doel bestormen? Haar communicatie met de rest van het team is belabberd, waardoor heel het stadion in twijfel afwacht.

Eindigt de bal in het net of belandt hij in het publiek? Niemand weet het nog, maar ANS heeft er zin in.

De hoofdredactie

Voor de digitale versie van ANS valt aan, klik hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen