Home Opinie & AchtergrondCommentaar ANS spiekt

ANS spiekt

door Redactie

Commentaar

‘Ik ga zeggen dat jullie de hele tijd lopen te spieken als de brugklasjongens zich omkleden’, zegt meneer Heydrich genoegzaam in Rundfunk. Noor kijkt grijnzend naar de fascistische leraar Duits op het beeldscherm en denkt hardop na: ‘Vind je “ANS spiekt” een leuke titel voor deze editie?’ ‘Is “spiekt” niet een beetje een kinderachtig woord?’, reageert Tom vanachter zijn laptop. ‘Hoort “spieken” niet bij brugklasjongens of brugklas- meisjes die tijdens de grote pauze giechelend bekennen dat ze doen aan “zoenen met tong?”’

ANS spiekt 413x565Maar ANS heeft schijt, aan leeftijd. ANS hinkelt zonder schaamte het Erasmusplein over, speelt net zo lang Stoepranden tot er een file van Heyendaalshuttles ontstaat en roept zo hard ‘Annemaria Koekoek’ dat de ramen op de eerste etage van de Erasmustoren geïrriteerd worden gesloten.

Waarom zou je als student geen huisdier kunnen hebben? Wie wil er nou niet uren kunnen kijken naar een aquarium met een axolotl zoals een peuter tuurt naar een draaiende wasmachine? Ook het herendispuut Los Hombres Locos is niet helemaal age appropiate met de Power Rangers op de achterkant van hun almanak. Maar dat boeit hen niet; ze hebben schijt.

Ook de RU heeft schijt aan leeftijd. Vanwege de dramatische spellingsvaardigheden van studenten is zij genoodzaakt volwassen mensen schoolse spellingtoetsjes te laten maken. Van een toets ga je echter niet beter spellen, dus menig student zal moeten spieken om te kunnen slagen.

Wie bepaalt nou wat kinderachtig is? Dat bepalen we wel lekker zelf. ANS heeft schijt, ANS spiekt.

De hoofdredactie

Voor de digitale versie van ANS spiekt, klik hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen