Home Opinie & AchtergrondInterview Rectum Raiders met Zwitserland naar Songfestival

Rectum Raiders met Zwitserland naar Songfestival

door Redactie

De Rectum Raiders willen meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Vanaf vandaag kun je via deze site op de komkommerliefhebbers stemmen. Als mogelijke kandidaat voor Zwitserland wil deze winnaar van Kaf en Koren 2013 meedingen tijdens het zangfestijn. Wie zou het festival van de wansmaak beter kunnen winnen dan de ‘beste slechtste band van Nijmegen’? Tijd om de glamrockers wat vragen te stellen.  

Hoe zijn jullie bij het idee gekomen om aan het Eurovisie Songfestival mee te willen doen?
Het idee om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival komt van onze zanger, Mr. Rectum. Hij is van jongs af aan groot liefhebber van dit cultfestijn, dat tegenwoordig bol staat van homo-erotische subculturen. Daar worden wij wel hard van. Het leek ons een leuk avontuur om hier een keer aan deel te nemen. En waarom niet? Als Lordi, Conchita Wurst (officiële winnaars in respectievelijk 2006 en 2014) en de Toppers (morele winnaars 2009) in de (wan)smaak vallen, dan zou de glamrock van Rectum Raiders zo maar eens een goed concept kunnen zijn voor dit liederenfestijn.

Waarom willen jullie voor Zwitserland uitkomen en niet voor Nederland?
Zanger, Mr. Rectum, heeft Zwitserse roots, maar het grootste voordeel van Zwitserland is vooral dat ze met een open inschrijving werken. Daarnaast heeft Nederland natuurlijk al Douwe Bob aangewezen als kandidaat. Het schijnt dat hij nogal groot geschapen is, dus hem direct uitdagen zagen we niet zitten.

Hebben jullie geduchte concurrentie uit Zwitserland?
Er zitten een paar pareltjes tussen de inschrijvingen waar we niet zomaar van zullen winnen. Zo heb je Holz vor dr Hütta (Schwiizertüütsch voor bos hout voor de deur), een ijzersterke sexistische skihutknaller, of “Je te veux“, in het Frans zingen over liefde, je moet er maar aan gaan staan. Dan is er nog de gevaarlijke outsider “Dragonfly“, die kledingwissel na 26 seconden wil iedereen waarschijnlijk wel live zien. Ohja… en deze klapper verdient ook een kijkje.

Wat willen jullie hiermee bereiken?
Met Rectum Raiders zoeken we continu de grenzen op, maar nu gaan we er een keer overheen. Als brave burgers van de 21ste eeuw wilde we ook zelf eens de existentiele dimensies van de contemporaine yolo-mentaliteit ervaren. We willen echter wel een serieuze poging doen om in ieder geval de nationale liveshow te halen. We doen dus niet mee voor spek en bonen. Misschien voor worst en komkommers, maar die brengen we zelf wel mee.

Als jullie niet naar het Songfestival mogen, gaan jullie het volgend jaar nog een keer proberen?
We zijn bezig met ons debuutalbum, dus misschien bewaren we wel een leuk singeltje voor volgend jaar. 

Bekijk het filmpje hier: https://www.youtube.com/watch?v=ht-ilIGMS1k
Via deze link kun je op ze stemmen:http://esc.srf.ch/en-ch/rectum-raiders-1

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen