Home Papieren ANSBladartikelen De Graadmeter: Snelle droogtechnieken voor kleding

De Graadmeter: Snelle droogtechnieken voor kleding

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelste een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Snelle droogtechnieken voor kleding.

Tekst: Jackie de Bree en Celis Tittse
Foto’s: Samet Yigit

Dit artikel verscheen eerder in de tweede editie van ANS 2019-2020

pan400 xWat: Van de pan gerukt
Moeite: Brandgevaar
Resultaat: Shirt goreng
Cijfer: 5/5

Over een kwartier staat je date voor de deur om je hopelijk te verlossen van je opgehoopte pandapunten. Hoewel je dagen geleden al een speciale outfit had bedacht voor deze gelegenheid, ben je in alle stress vergeten het essentiële pronkstuk uit de wasmachine te halen. Geïrriteerd kijk je naar de pas afgewassen pannen die je huisgenoot al een week op de wasmachine parkeert. Al snel slaat je ergernis om in dankbaarheid: zijn wokpan lacht je tegemoet. Beschouw het natte shirt als een zompig wentelteefje. Je spreidt het verfomfaaid hoopje ellende over het gloeiende bakijzer, ontsteekt een hoog vuur en begint te wentelen. Er is geen tijd voor enige terechte twijfel. Het sist, smeult en stoomt. Maar inventiviteit wordt beloond. Met een hot shirt trek je ten strijde.

 

fiets 400xWat: Bagagedroger
Moeite: Bekrompen blikken incasseren
Resultaat: Twijfelachtige thermodynamica
Cijfer: 5/5

Vergezeld door enkele zonnestralen fiets je op een herfstige maandagochtend richting het eerste college. Bij het voorbijgaan van een vrachtwagen gieten liters regenwater van gisteravond over je Adonislichaam. Je schreeuwt de vrachtwagenchauffeur na en blijft vernederd achter met een doorweekt shirt. Een droge aantrekken is wegens tijdgebrek geen optie. Woedend ruk je het shirt van je lijf en monteert het achterop je bagagedrager. Je laat de aerodynamische krachten het vod droog wapperen. Met een fier gezicht trap je de bestemming tegemoet. Om je kleding niet spaak te laten lopen, is het een vereiste snel te fietsen. Bovendien ontkom je zo aan schunnige opmerkingen over je harde tepels. De vroege vogels zijn duidelijk niet te spreken over zo’n verblindende naaktheid op de vroege morgen. Maar, jij bent in ieder geval verzekerd van een diploma, tiger.

Fohn 400xWat: Hippe föhntechnieken
Moeite: Lamme arm
Resultaat: Natte ballon
Cijfer: 3/5

Na een scrub-beurt verlaat je de douche. Met nog een kwartier op de klok voor je vertrek pak je de föhn om je anarchistische kapsel te beteugelen. Het uitverkoren tuniekje van vandaag hangt echter nog vochtig aan de lijn. Ook deze ontkomt niet aan de kracht van de föhn. Je knoopt de mouwen dicht en propt de föhnkop in de onderkant van het shirt. Langzaam ontvouwt het shirt zich tot een volwaardige heteluchtballon. Het beste  is natuurlijk om twee vliegen in één klap te drogen: zowel het haar als de kleding. Dit doe je door de hals van het natte shirt als een haarband om je hoofd te binden en het voorheen genoemde trucje te herhalen.Helaas resulteert het avontuur naast droge haren ook in een klam uitgeblazen hemd en een lamme arm.

 

oven 400xWat: Ovenschotel
Moeite: Stank voor dank
Resultaat: Droge kleding met brandplekken
Cijfer: 2/5

Met een fikse kater ontwaak je een half uur voor college in het huis van je eennachtslief. Stommelend naar het koffiezetapparaat, gooi je enkele croissantjes in de oven. De vrijdagse loomheid deed je de natgeregende kleding van afgelopen nacht en de inmiddels zwartgeblakerde croissantjes vergeten. Wegens gebrek aan betere ideeën op deze dode ochtend, gooi je de kleding in de nabroeiende oven, zo: ajeto! Het beeld van kleding in de oven, op de plaats van je favoriete Big Americans, oogt halfgaar. Het gepiep van de kookwekker alarmeert je bonkende hoofd en meldt dat de ovenschotel klaar is. Met hoge verwachtingen open je de oven. Helaas: uit de dampende wolk komen de eerste verschroeide plekken in je opgedroogde kleding tevoorschijn.


rennen 400xWat
: Sonic
Moeite: Klamme tweede huid
Resultaat: Warme spieren, natte kleding.
Cijfer: 1/5

Tijdens de werkgroep heb je met je onhandige geklungel koffie over je witte blouse gegooid. Wat schaapachtig observeer je de vlek. De priemende opmerkingen van je medestudenten schieten al door je hoofd, waardoor je in paniek naar de wc stuift. Eenmaal daar spoel je de vlek uit de blouse, terwijl je met een verhit hoofd radeloos in de spiegel staart. Beschaamd sluit je jezelf op in de wc. Beweging maakt warm, wat al bleek uit je vlucht naar het kleinste kamertje . Je begint als een bezetene pirouetjes te maken om zo de thermische diffusie op je te laten inwerken. Na een verhit kwartier weegt de duizeligheid niet langer op tegen de toekomstige sociale vernedering. Terneergeslagen treed je de wereld met een zweetgeur en een nog doorzichtig blouseje tegemoet.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen