Home Artikelen Van het lijf: Kanye West

Wie: Sarah Boulehoual (23), vierdejaars Politicologie
Stijl: Kanye West

Dit artikel verscheen eerder in de eerste editie van de ANS-krant.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

‘Over het algemeen is mijn stijl neutraal en comfortabel. Hoewel ik er helemaal niet naar streef om op hem te lijken, kies ik wel vaak voor Kanye West-achtige kleding. Dat wil zeggen: oversized kleding in de kleuren kaki, beige, zwart en wit. Soms combineer ik deze kledingstukken met fellere kleuren of mix ik verschillende structuren zoals wol en nepleer, dat is vaak het geval als ik energiek wakker word. Als ik erg moe wakker word, is de kans groot dat je mij in een simpele en comfortabele outfit buiten ziet lopen. Dat hangt dus af van hoe ik me voel.’

Waarom draag je een hijab en welke invloed heeft deze voor je stijl?

‘Het uitgangspunt is natuurlijk mijn godsdienst: het is een vorm van aanbidding die mij iedere dag herinnert aan mijn geloof. Ik draag hem al vanaf mijn tiende waardoor het deel is gaan uitmaken van mijn persoonlijkheid. Zonder hijab zou ik me niet eens meer comfortabel voelen. Toch zou ik liegen als ik zeg dat het dragen van een hijab altijd koek en ei is. Ik denk dat iedere dame die een hoofddoek draagt wel eens een goede haardag heeft zonder er mee te kunnen pronken. Daarbij heb ik soms van die momentjes waarop ik denk: “If it wasn’t for my hijab I would slay y’all.” Anderzijds is mijn hijab uiteraard een voordeel als ik een slechte haardag heb.

Heeft de hijab invloed op hoe je je verder kleedt?

‘Ik denk niet dat de hijab een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van mijn stijl. De uitzondering hierop is het feit dat bij het dragen van een hijab hoort dat je geen te strakke of korte kleding draagt. Soms levert dit problemen op. Zo kan ik een kledingstuk super leuk vinden, maar is het bijvoorbeeld te kort. Ik kijk dan hoe ik het toch draagbaar kan maken, bijvoorbeeld door er iets onder te dragen. Af en toe is dat helaas niet mogelijk. Desalniettemin is er genoeg inspiratie te vinden bij de vele influencers met hoofddoek die ik volg, zoals Dina Tokio en Sisi Bolatini. Als ik zulke dames zie, bevestigt dit dat ik alle kanten op kan en het dragen van een hijab geen obstakel is om er leuk uit te zien.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen