Home Vermaak ANS bezocht: sprinten op stiletto’s bij de RAGweek

ANS bezocht: sprinten op stiletto’s bij de RAGweek

door Redactie

De activiteiten van de RAGweek zijn inmiddels in volle gang. Ook Postelein, de studievereniging van pedagogische wetenschappen, droeg een steentje bij met een stilettorun voor zowel dames als heren. ANS trok haar stoute stiletto’s aan en voegde zich bij de lopers.

Tekst: Pien Goutier
Foto’s: Sven Nijhof

Zenuwplasjes
Om 12:30 uur zijn er nog weinig mensen te bekennen in de Thomas van Aquinostraat. Pieter, bestuurslid van Postelein, wacht geduldig bij een standje totdat de deelnemers arriveren. Stilletto‘Zelf doe ik ook mee, maar vooral zodat ik me hier bij komende edities niet meer aan hoef te wagen.’ Hij wijst naar een paar glanzende zwarte pumps dat voor zijn neus staat. Met deze exemplaren, die hij voor 4 euro uit de Aldi heeft gevist, hoopt hij het parcours van 50 meter heelhuids te overbruggen.

Een kwartier later staat al een goede dertig man samengeschoold bij de stand van Postelein. Pieter blijkt niet de enige jongen te zijn die de uitdaging aangaat; meer dan de helft van de deelnemers is van het mannelijke geslacht. Terwijl er hier en daar nog veters worden aangesnoerd en zenuwplasjes worden gedaan, beweegt de groep zich langzaam richting de startblokken.

Met hakken over de sloot
Dan klinkt het startsein en sprinten de deelnemers weg. Lachend en schreeuwend snellen ze enkele argeloze toeschouwers en de twee gespannen EHBO-medewerkers voorbij. Het rennen op hakken gaat makkelijker dan gedacht, maar het blijft uitkijken geblazen met de grillige keien van de Thomas van Aquinostraat. Giuseppe, student Wiskunde, neemt al snel de leiding. Hij heeft het zichzelf met zijn hakhoogte niet makkelijk gemaakt, maar bereikt als eerste de eindstreep.

RennenVanAchter

We vroegen winnaar Giuseppe of dit zijn eerste keer op hakken was. ‘Telt passen in de Primark ook?’, vraagt hij lachend, terwijl hij zich ontdoet van zijn schoeisel. Hij vertelt dat de overwinning onverwachts was en dat hij erg blij is met zijn prestatie. Wat hij precies gewonnen heeft, weet hij niet. ‘Maar ik zou zo opnieuw meedoen.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen