Home Vermaak ANS knutselt

ANS knutselt

door Redactie

Commentaar

‘Alles op televisie is gemaakt, terwijl we doen alsof het natuurlijk is. Dat is absurd’, meent Sander van de Pavert, de filmpjesknutselaar van LuckyTV. ’s Avonds voor de tv sta je er niet bij stil, maar alles wat op het scherm voorbijkomt, is zorgvuldig uitgedacht.

Van de romantiek in de laatste scène van een romantische komedie is nog weinig over, wanneer je bedenkt dat er tientallen cameramensen omheen staan en scriptschrijvers het verhaal volledig hebben uitgestippeld. ANSKnutseltVoorkantActeurs gaan even pissen als ze een scène verlaten en elk shot wordt honderd keer opnieuw gedaan, omdat er iets nét niet naar wens van de regisseur is. Aan elk detail is tot in den treure aandacht besteed om het geheel zo natuurlijk mogelijk te laten overkomen.

Ook de paringsdans van gewone stervelingen verloopt volgens zorgvuldig geregisseerd script. Wanneer je op donderdagavond in de kroeg loopt te shinen met de moves uit Grease en Saturday Night Fever, is alles volledig uitgedacht. Je gooit soepel je heupen op en neer, terwijl je nonchalant wat arm- en beenbewegingen maakt en je probeert geen achterlijk gezicht te trekken. Als iemand het waardeert dat je lekker gaat, doe je alsof je neus bloedt en antwoord je met een strak gezicht: ‘Oh, echt? Ik doe maar wat.’

‘Je doet maar wat.’ Jaja. Je weet dondersgoed dat je liegt. Zelfs die ‘spontane’ reactie op het compliment was niet spontaan. Maar nu heb je beet. Nu is het nog zaak je doelwit in te pakken met het web van jouw waarheid. Zelfverzekerd alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, knutsel je voor je prooi een aantrekkelijke werkelijkheid in elkaar. Een leugentje om bestwil. Je voegt elementen toe die waar zijn en enkele kleurrijke details, totdat je er zelf in gelooft. Twee lustvolle ogen nemen gretig je zorgvuldig uitgewerkte kunstwerkje in zich op.

Ook elk artikel dat wij maken is als een zorgvuldig in elkaar geknutselde verleiding. Wij schaven aan elk artikel om deze zo natuurlijk, waarachtig en prachtig mogelijk over te laten komen. Bij elke editie herschrijven we iedere zin vele malen, proberen we elk citaat pakkend te maken, speuren we synoniemen.net af en steken we elk verhaal zo in elkaar zodat het mooi ‘rond’ is. Ondanks dat mensen in de werkelijkheid nooit in logische, pakkende zinnen spreken, voortdurend woorden herhalen en hun verhalen nooit rond maken, knutselen we toch een vloeiend lopend interview in elkaar.

Ook dit commentaar is met zorg in elkaar geknutseld. Onze artikelen hebben geen vanzelfsprekend verband met elkaar, maar toch proberen we hier een natuurlijke samenhang te creëren rondom het thema ´knutselen´.

Dat is absurd. Maar wel heel vermakelijk.

De hoofdredactie

Lees hier alle artikelen van de ANS Knutselt

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen