Home Vermaak ANS moppert

ANS moppert

door Redactie

Commentaar

Het is toch godverdomme niet te geloven.

Die geblondeerde gek uit Venlo wil de grenzen nu écht dichtgooien. Idioot. De NS had vandaag – zoals altijd – de hele dag last van een storing. Morgen gaat het weer regenen, want ja, het is en blijft Nederland. ANSMoppertVoorkantOh, en mijn geld is bijna op. Dan maar weer droge rijst vanavond.

Als het zo doorgaat, gaan we er allemaal aan. Er is verandering nodig en wel nu! Politici doen hun best, maar ze doen het niet goed genoeg. Ze zijn disfunctionerende malloten. Als ze de handen een keer uit de mouwen zouden steken, was de vluchtelingenproblematiek al lang opgelost. Verandering is echter iets van vroeger. ‘Vroeger was alles beter’, zegt mijn opa – en gelijk heeft hij. Kutpolitici. Ze zitten nu liever onderuitgezakt met een dik salaris Netflix te kijken.

Nou ja, zelf zou ik geen betere politicus zijn. Ik hou nu eenmaal van ongenuanceerd zeiken. Een dak boven m’n hoofd, gratis geld om te studeren en vijfhonderd soorten pindakaas om te kiezen in de supermarkt; ik heb het allemaal. Bovendien: wat moet ik met mijn leven als er niets meer te zeuren valt? Gelukkig kan ik altijd nog mopperen dat alles té goed geregeld is. Dat de trein nooit een seconde te laat komt en dat we nergens voor hoeven te vechten.

Ik ben een mopperkont. Niet omdat het moet, maar omdat het kan – wat een kutreclame is dat toch ook. Ik brom met Maarten van Rossem mee, over een achterlijke dwaas die de grootte van zijn penis als argument aanvoert en een muur om Mexico wil bouwen. Werkervaringsplekken zijn alleen gemaakt om afgestudeerden uit te buiten. Ik wil verdomme geld zien na m’n studie! En die rechtse rakkers die het milieu kapotmaken en bezuinigen op cultuur; op de brandstapel, dat tuig!

Nu zijn er zelfs wetenschappers die zeggen dat ik niet lange tijd achtereen mag zitten, ‘omdat dat slecht is voor je gezondheid’. Zelfs als je op je luie reet zit, ben je niet veilig in deze wereld.

Onderzoek wijst uit dat pijn beter te verdragen is wanneer je met ziel en zaligheid mag vloeken. Op eenzelfde manier kan ik de pijntjes van het leven beter verdragen door keihard te mopperen. Daarom mopper ik door tot ik er dood bij neerval. Lange leve het mopperen.

De hoofdredactie

Lees hier alle artikelen van de ANS Knutselt

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen