Home Vermaak ANS pleit

ANS pleit

door Redactie

PleitvoorkantCommentaar 

Edelachtbare lezer, 

2015 was een turbulent jaar. Met uw goedkeuring zouden wij er graag met u kort op willen terugblikken:

U ziet een tsunami van vreemdelingen uw land binnenstromen, die uw taal niet spreekt en uw gewoonten niet kent.
De hartslag versnelt.

U leest over een gek die ontucht pleegde op een kind dat nog nauwelijks kon lopen.
Speeksel trekt weg uit de mond en zweet parelt over uw koude lichaam.

U hoort over bivakmutsbarbaren die dood en verderf zaaien in de naam van een god die niet de uwe is.
De ademhaling verhoogt, het bloed trekt weg uit uw gezicht en uw spieren spannen zich aan.

Overal dreigt gevaar. Wat gaat u doen? Vechten of vluchten?

U stopt de vreemdelingen in groten getale in kampen, ver weg van uw vrienden en familie. U maakt jacht op iedereen die ook maar iets te maken heeft met de gekken en viezeriken. U vindt dat zij langer en harder moeten worden gestraft. U bombardeert het land van de barbaren. U komt in verzet.

Wat verwacht u dat uw vijanden nu zullen doen? Hetzelfde als u: vechten of vluchten.

De vreemdelingen keren zich af van de maatschappij. Gekken en viezeriken vervreemden nog verder in hun opgelegde isolatie. De zonen van de barbaren besluiten tot de dood te zullen vechten tegen de landen van de overvliegende vliegtuigen.

Volgens ons, edelachtbare, ontspringt de grootste misdadiger de dans: Angst. Zij maakt ons het slachtoffer van haat, intolerantie en onbegrip en ze is medeplichtig aan overhaast handelen.

Vluchten en vechten zijn niet de middelen om recidive bij Angst te voorkomen. Ze is immers ontoerekeningsvatbaar. Het is beter haar te resocialiseren. Hoe kunnen we Angst het beste laten gedijen in onze maatschappij, vraagt u?

Confronteer haar. Volgens studentenpastor Froukien Smit zouden studenten zichzelf vaker met hun angst om alleen te zijn moeten confronteren.

Probeer haar te begrijpen. Advocaat Wim Anker wil zelfs de verdachten van de meest angstaanjagende misdaden zo goed mogelijk begrijpen, zodat ze niet een slachtoffer worden van een oordeel dat gebaseerd is op angst.

Lach haar weg. Een jongen met schizofrenie weet zijn ziekte en de vooroordelen erover met humor te bestrijden. ‘Op deze manier wordt mijn ziekte een kans en lach ik mijn angsten weg.’

Edelachtbare. Angst is de moordenaar van het verstand. Wij hopen dat u voornemens bent om in 2016 elk mens in principe straffeloos te stellen en in plaats daarvan Angst te veroordelen.

De hoofdredactie

Lees hier alle artikelen van de ANS Pleit 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen