Home Vermaak Blue Monday: wat doe je ertegen?

Blue Monday: wat doe je ertegen?

door Redactie

Het is vandaag Blue Monday. Hoe kun je je het beste wapenen tegen de maandag aller maandagen?

De Britse psycholoog Cliff Arnall stelde door middel van een ‘wetenschappelijke’ formule vast dat de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Op deze dag zijn immers vaak de goede voornemens gesneuveld, lijken de vakanties nog ver weg, is het koud en donker en begint de werkweek. De formule ontving, niet erg verrassend, veel kritiek onder academici. 

Maar wat kun je ertegen doen? Bjorn Teeuwen organiseerde vorig jaar de Radboud Happiness Week. zijn advies is om positief te blijven. ‘Probeer vooral optimistisch te blijven en geniet vandaag bijvoorbeeld van het zonnetje. Laat je vooral niet te veel leiden door het feit dat deze dag tot deprimerende dag is uitgeroepen. Sommige mensen gaan zich juist depressief voelen nadat ze van een dergelijk onderzoek horen.’

Als dat niet helpt, kun je altijd nog geluksexpert Ap Dijksterhuis raadplegen. Hij schreef een boek over geluk en ANS interviewde hem in november. Mocht zelfs dit niet baten, lees dan de vorige ANS geeft raad. ANS vroeg aan een farmacoloog, studentpsycholoog en klinisch psycholoog antwoord op de vraag: hoe ga ik om met een winterdepressie?

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen